söndag 20 februari 2011

Strul och kul

Idag skiner solen över min del av Skåne. Drar man ner mössan över sina kalla öron, vänder näsan mot solen och blundar, så kan man lura sig själv och låtsas att det är vår för en liten stund!

Som de gamlingar min gubbe och jag är, tog vi en liten söndagstur med bilen runt lunch. Det blev en lyckad resa: Jag blev stannad i en poliskontroll och fick blåsa i en alkometer, och så gjorde vi slag i saken och införskaffade en ny fin TV på ett av de större elektronikvaruhusen utanför Kristianstad.

Mindre roligt blev det när vi kom hem, då den nya TV:n inte hittade någon antennsignal. Både vi och vår trevlige granne konstaterade att den mer eller mindre antika TV-antennen på vårt hustak inte har en endaste "pigg" kvar för vettig mottagning: Förmodligen blåste den sista bort i stormen häromdagen. Att vårt lilla samhälle dessutom mer eller mindre ligger i radioskugga (ni minns säkert mitt bredbandsstrul från i somras) underlättar ju inte saken. Well, well... Längre upp på gatan ligger det en antennfirma, som vi får ringa hit imorgon. Duktiga hantverkare finns det gott om i krokarna, som tur är. Helt klart en av fördelarna med att bo i "Glesbygd"!

Desto roligare blev det när jag, i brist på eftermiddags-TV, loggade in på datorn och hittade en fin award! Det är go'a fröken Tina med bloggen The Shed som förärat mig med både den och fina ord på sin blogg idag. Tack söta du; det värmer verkligen!


Tanken med just den här utmärkelsen är att uppmärksamma favoritbloggar med färre än 100 följare. Jag skulle vilja ta tillfället i akt och skicka den vidare till ett gäng jättesköna tjejer, vars bloggar jag hittat till nu under våren och som verkligen har varit nya trevliga bekantskaper här i "Blogglandia":


Ni har alla superfina bloggar som inspirerar mig och förgyller min vardag! 
Hoppas att nya läsare också hittar till er!

15 kommentarer:

 1. Låter som ni haft en ganska skön och lugn helg.

  Det var verkligen länge sedan jag tog mig tid att kika in här hos dig och det var jättekul att läsa ikapp alla dina inlägg.

  SvaraRadera
 2. Vad gulligt av dig! Tack så jättemycket :). Jag gillar verkligen att läsa din blogg också. Alltid något fint eller kul på gång. Det är härligt med bloggandet, man får nya bekantskaper med liknande intressen mm som man aldrig skulle haft chans till utan blogg.

  Jag ska genast titta igenom vilka jag ska skicka awarden vidare till.

  Kram till dig, Marie-Louise

  SvaraRadera
 3. Ha en fin söndag.
  Här har vi soligt, men kallt.
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 4. Tack så jättemycket! Jag är verkligen rörd! Jag som tycker att du har en sååå fin blogg, och med alla dina fina bilder! Tack så mycket!
  Och Liebster blog♥ det låter så fint i mina öron ☺
  Kram Ute

  PS: Vi har fått som julklapp en ny teve med strul i början. Visste ej om man skulle skratta eller gråta över makens besvikelse.

  SvaraRadera
 5. Grattis till utmärkelsen!
  Hoppas att det löser sej med antennspöket!
  Önskar dej en skön TV-fri söndagskväll!

  Kramar
  Lisa

  SvaraRadera
 6. Varsågod själv, det var så lite men kul..
  Det var en besvärlig antennhistoria. Min blåste ner i stormen Gudrun och har aldrig varit sig lik sen dess. Solen har allt värmt min röda, kalla näsa idag. Ljuset är så härligt nu..

  Kram o trevlig kväll, Tina

  SvaraRadera
 7. Vad kul att du fått en award!
  Du ska veta vad glad jag blir när du nu skickar en utmärkelse vidare till MIG!!
  Det är verkligen ömsesidigt då jag tycker det är såå trevligt att ha dig som bloggvän;)

  Stor kram Helena

  SvaraRadera
 8. Varför blir man alltid nervös när man blir stoppad av polisen? Jag kör aldrig olagligt och ändå får jag stora skälvan när det händer! :-D

  SvaraRadera
 9. Hej!!
  Hoppas att allt ordnar sig med tv:n!!! Ska kika på de andra bloggarna, alltid kul med nya tips;o)

  Kram Malin

  SvaraRadera
 10. Hejsan svejsan på kvällskvisten!

  Men oj, vad glad jag blev nu :-)! Vad gullig du är!!!

  Jag tycker verkligen om din blogg också, dina fina bilder och ditt sätt och skriva på!

  Jag är ju ganska ny i bloggvärlden, men har redan fastnat. Just att hitta nya bekantskaper med samma intresse, är ju bara sååå roligt!

  Tack igen :-)!

  Varm kram/ Åsa

  SvaraRadera
 11. Är ni gamla? Då är nog jag också det för jag tror vi är ungefär i samma ålder. Hm...

  Ny tv kan föra med sig ett och annat. Ofta är det kanske så att tv-bänken inte passar eller måste tavlor och annat vägghängt flyttas. Så kan det så klart även vara antennen som strular.

  Ha en bra ny vecka! Kram!

  SvaraRadera
 12. Alltid retligt när ny teknologi inte bara fungerar. Vi ska köpa ny tv vi med, när vi renoverat tv-rummet. Får se om det lyckas bättre för oss. :-)

  Hoppas du har haft en riktigt fin helg, och att veckostarten imorgon blir bra. Ha det gott!

  SvaraRadera
 13. Problem med antenner, kabeltv och diverse störningar på tv:en är jag expert på! Hur man löser problemen med dem, är jag dessvärre inte expert på... suuck! Nä, jag tror att jag litar mer på böcker som min kvällsunderhållning framöver, hälsar en annan tant.. :-D

  SvaraRadera
 14. En söndagstur med bilen lät rart :-)

  Ha en fin dag och hoppas att det ska lösa sig med antennen.

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!