tisdag 1 februari 2011

Torkställning

Även om våren och sommaren fortfarande känns ruggigt avlägsna, så hindrar det ju inte att man redan nu kan börja drömma om en massa roliga trädgårdsprojekt. Odling, blommor, buskar och träd i all sin glans, men roligast för tillfället är det att fantisera om alla storslagna snickarprojekt som jag skulle vilja prova att ge mig på.

Överst på min önskelista står en torkställning där jag kan hänga tvätt ute. (Vem älskar inte doften av nytvättade lakan som fått torka för vinden?) Vanliga tvättvindor tycker jag i ärlighetens namn är ganska trista, och det är lite för långt mellan våra träd för att det ska funka att bara spänna upp en hyfsat lång tvättlina. Den absoluta drömmen vore att försöka få till en ställning likt den på bilden här:
Både bild och beskrivning på hur man ska gå tillväga för att tillverka den vackra ställningen är hämtad från tidningen Allt i Hemmets hemsida, som du hittar om du klickar här.

Jag tycker ställningen är helt fantastisk! Kan det vara så svårt att "tota ihop" en sådan själv, månntro? Jag tror faktiskt att jag ska ge det en chans i sommar!

18 kommentarer:

 1. Verkar inte så svårt, inte svårt alls faktiskt!!!...ehum?!?!?

  Mvh
  Frida

  SvaraRadera
 2. Tycker jag att du ska pröva på!
  Så fin och charmig, har inte kollat upp byggbeskrivningen, men det går säkert att tota ihop en sån. De som finns att köpa i stål med plastsnören är så fula, vill bara gömma min på baksidan när tvätten ska hängas.
  Tycker rosen som klättrar är så fin, kläderna också snyggt stylade..

  Kram Tina

  SvaraRadera
 3. Oj, vilken härlig tvättställning! Nej, det finns väl inget härligare än tvätt som fått hänga ute!!
  Nej, det borde väl kunna gå - det är väl de lövsågade konsollerna man får trixa med lite...!
  Jättevackert!!!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 4. Det är ju nu som man allra mest behöver tänka på vårens och sommarens alla glädjeämnen, som trädgård och lakan som torkat i vinden. Annars överlever man ju aldrig februari...
  Och naturligtvis så är det väl plättlätt att slänga ihop en sådan tvättställning? Man borde ju kunna använda några sirliga färdiga hyllkonsoler och så två brädor bara. Tjoff så var det klart! :-D

  SvaraRadera
 5. Jättefin! Kan kanske vara bra att förankra den i marken på något vis bara, annars lär tyngden från tvätten i kombination med vind välta hela härligheten... Lycka till!

  /marita

  SvaraRadera
 6. Håller med Marita ovan ang förankringen.
  Men fixar du det så var det den mest romantiska tvättställning jag sett iaf!!

  Vill börja med vårprojekten nu;)
  Kram Helena

  SvaraRadera
 7. Hej :) Torkställningen är ju LJUVLIG!!! hade absolut också velat ha en om jag inte hade 1000 andrda projekt dom stod före i kön :( kanske sommaren 2012 :)

  Hoppas du delar med dig ett resultatet om ni gör en sån!!

  Kram & ha en fortsatt härlig vecka,

  Tiina

  SvaraRadera
 8. Det tror jag att du fixar!
  Vacker är den och tänk den fylld med lakan som vajjar i vinden!
  Kan bli ett sant nöje att tvätta med den i trädgården=))

  SvaraRadera
 9. Tycker absolut du ska ge det en chans, tror det kommer bli kanon!
  Ha en skön dag!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 10. Det fixar du!!! Så underbar bild, man blir alldeles lycklig!!:)

  Kram

  SvaraRadera
 11. Ja, en sån står högt upp på min lista också. Den gång jag har en stor, egen trädgård.
  Just nu delar vi en lite trädgård med grannen och har precis tagit bort en gammal torkställning för att få plats med en grillplats. Tror inte jag ska föreslå att vi bygger en ny... :-)

  Hoppas du har en riktigt fin onsdag!

  SvaraRadera
 12. Sååå vacker! Ja en sådan skulle jag också vilja ha nån gång. Kollar man min headerbild så vet man ju hur jag hänger min tvätt. Gör en sådan ställning så blir jag GRÖN av avund.
  Kram

  SvaraRadera
 13. Jag kan bara hålla med, tvätt som fått torkat ute på lina är det bästa. Det både luktar fräscht och rent och det är miljövänligt till tusan.

  Kul med ett litet snickar projekt, du måste visa bilder när du är klar.

  SvaraRadera
 14. Tack! Äntligen fick jag en lösning till vårt "tvättproblem" här hemma. Jag hatar att tvätta men med en så vacker tvättställning skulle det nog inte vara riktigt lika tråkigt. ;0)

  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 15. Visst är de fula, de vanliga torkvindorna. Hade gärna haft en vackrare. Kanske till att be maken skickra lite???

  Kram!

  SvaraRadera
 16. Å vilken underbar bild!! Jag älskar att hänga ut tvätt och tvätta på sommaren, finns väl inget som doftar ljuvligare!!! En sån torkställning skulle jag också vilja ha! Jag älskar ditt hemtrevliga gröna kök och vilka fina fd mässingsljustakar du gjort svarta, bra tips och mycket snyggt! Tack för din rara kommentar! Mari.

  SvaraRadera
 17. Den finns på min önskelista också och har gjort länge, men min make undrar vad jag skall med torkställning till efter som både jag och sonen är otrloigtpollen allergiska och aldrig kan hänga tvätt ute.Ha en mysig onsdagskväll.
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 18. Så fantastiskt vackert! Så snygg är aldrig min tvätt - det kanske helt enkelt är tvättställningen det är fel på ;-)

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!