lördag 19 mars 2011

Hoho!

När jag traskade gatan upp på väg mot Erikshjälpen i förmiddags, så fick jag till min stora förtjusning se att vi har fått en ny granne på gatan. Den här lille krabaten har flyttat in i skorstenen på den gamla smedjan, snett mittemot Solhäll: 


En kattuggla! - Ni kan tro att jag rusade hem efter kamera och teleobjektiv. Ugglan kisade med ögonen och undrade säkert vad det var för en klumpeduns som stod alldeles nedanför och stampade av iver, men den poserade tålmodigt och lät mig hållas. 

Är den inte helt bedårande, så söt så man smäller av?! Och jag som ÄLSKAR ugglor!!! Kanske är det rentav alla prydnadsugglor som jag har gömt lite här och var i trädgården som har lockat sin verkliga släkting till grannskapet.

Nu, flera timmar senare, tittar jag ut genom sovrumsfönstret upp mot skorstenen på andra sidan gatan och ser att den fortfarande sitter kvar. Hoppas, hoppas att den har flyttat in permanent!

9 kommentarer:

 1. Vilket kort!! Underbart fint. Sällan man ser ugglor de är så skygga annars ju. Den kanske är så gammal att varken ser eller hör och tror att den sitter på en gren i skogen...ler.
  Ha en fortsatt fin helg!
  Kram Pia

  SvaraRadera
 2. Kan bara hålla med föregående talare - vilket underbart kort! Jag tror faktiskt aldrig att jag sett en uggla i verkligheten, så jag har, till skillnad från ugglan, inga som helst problem att förstå ditt stampande och din kamerajakt ;-)

  SvaraRadera
 3. Vad helt underbart!!

  Det är minsann inte varje dag man får se en uggla och än mindre lyckas få kort på den :). Lyckosamt två gånger om och med vinst och allt, stort grattis!

  Ha en bra lördagkväll, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 4. Jag hade också sprungit hem för att hämta kameran. Vad fin och vad härligt!

  SvaraRadera
 5. Åh UNDERBAR! Jag älskar ugglor (och alla andra rovfåglar) - tycker de är så värdiga på något sätt. Vilken tur att du hann fota! :-)

  SvaraRadera
 6. Vilken vacker uggla! Och en mycket fin bild!

  SvaraRadera
 7. Wow, fantastiskt foto. Och vilken underbar granne sen!

  SvaraRadera
 8. Wow! Vilken fantastisk fin uggla. Jag skulle vilja ha en som bodde i min trädgård men det lär inte hända när man bor i ett radhusområde men drömma kan man ju alltid.

  SvaraRadera
 9. jag älskar också ugglor! de är alldeles förtjusande! :)

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!