torsdag 17 mars 2011

Trädgårdsfrossa

Kan man göra annat den är tiden på året, än att längta och drömma efter den trädgårdssäsong som komma skall? För att ge drömmarna näring har jag grävt fram mina trädgårdsböcker (som fortfarande låg nerpackade i kassar på vinden tillsammans med alla våra andra böcker) och en bunke gamla trädgårdstidningar. 

Frossan blev maximal när jag dessutom införskaffade två nya tidningar när jag var i affären häromdagen. En av dem var Lantlivs nya trädgårdstidning, som verkligen visar trädgårdar som jag vill att de ska se ut: Med rosor, mormorsrabatter, pioner och grönsaksland.


Just idag känns trädgårdsgrävandet dock ganska avlägset, med inusgrader på termometern. Det är väl bara att bita ihop. Man har ju klarat av tråkiga vårvintermånader förut! (39 gånger, om jag ska vara nogräknad...)

9 kommentarer:

 1. Vi får ge oss till tåls, planera i detalj för rätt vad det är så smäller det till och det är dags att sätta spaden i jorden! Då ska man ju hinna med allt på en gång så det gäller att vara utrustad och redo. Ska bli spännande att se dina odlarmödor!
  Vi hörs,
  Eija

  SvaraRadera
 2. Kan tänka mig att det planeras för fullt och längtas efter att få gräva i jorden.
  Tror det kommer att gå snabbt nu så det är snart vår på riktig!

  Snart helg...Mmmmm säger jag bara!
  Fin helg till dig/Kram

  SvaraRadera
 3. Köpte också en trädgårdstidning häromdagen. Sen får jag nästan panik att man måste vara så duktig, men det är ju faktiskt upp till mig vad jag vill göra...

  Har kommit in från en stund ute i solen, har skrivit i min dagbok. Det var en kall vind och det var tur jag var klädd i vinterkläder!

  Ha en skön dag!
  Kram Helena

  SvaraRadera
 4. Håller med Eija, nu är det dags att planera...
  och det är precis det jag är dåligt på. Jag kollar i böcker/tidningar och drömmar om den perfekta trädgården. Men jag tror att jag skulle drömma om den perfekta trädgårdsmästare som skulle komma och fixa allt efter mina planer ;)
  Ha en fin dag!
  Ute

  SvaraRadera
 5. Å, vilka härliga tidningar!
  Dem får jag spana efter nästa gång jag är i tidningshyllan!

  Ha en fin kväll!
  Kram Annica

  SvaraRadera
 6. OJ, nå minnet du meg på at også jeg har holdt ut denne vintern, ca like mange! At man ikke for lengst har gitt opp og flyttet sydover....

  SvaraRadera
 7. Hej!!!
  Huuuuu vad kallt det är!
  Trädgård & blommor är väl en systertidning till Drömhem...Det är i den vår uterum ska vara med nästa nummer;o) Ute den 14 april!

  Kram Malin

  SvaraRadera
 8. Åh så härligt! Det är verkligen så att det inte kan bli för mycket så här års, allt med grönt är underbart :).

  Har själv ett gäng tidningar som ska åtnjutas under denna helg!

  Hoppas du får en bra helg, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 9. Ett bra sätt att vänta in våren med tidningar. Här har vi fått lite blöt kornsnö idag. Blåsigt och kallt har vi också. Inte det man önskar precis.

  Kram!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!