fredag 29 april 2011

Mirabeller och majestäter

Engelskt prinsbröllop på TV vill man ju inte missa, - tänk sicken tur att det råkade sammanfalla med min lediga dag! Jag sitter som bäst vid TV:n nu och inser att jag är pinsamt insatt i Europas olika kungahus. (Som tonåring hade jag för övrigt som framtida plan att gifta mig med kronprins Frederik av Danmark, men han gick ju som bekant gängade sig med en annan donna...) Det engelska bröllopet är pampigt värre, men nog är ceremonin lite tung och dyster, ja rentav oromantisk? - Jag tycker nog att vårt svenska kungliga bröllop var vassare!

I trädgården blommar nu mirabellträdet för fullt; det är precis översållat med vita små blommor och det doftar något alldeles fantastiskt. Effektfullt med lite närområdesromantik som komplement till den minde romantiska TV-sändningen. Jag tror jag stänger av TV:n och går ut istället!10 kommentarer:

 1. Det hade varit häftigt om du gift dig med honom, då hade du varit en kunglig bloggerska nu..
  Men så söta de är, C&W!

  Kramar och trevlig Valborg!

  SvaraRadera
 2. Så vacker! Jag är kanske lite okunnig, men är mirabell ett äppelträd?
  Ha en skön helg!
  Ullis

  SvaraRadera
 3. Vad härligt när träden börjar blomma!
  För en gångs skull vet jag vad mirabell är! (känner mig nästan stolt) Vi har haft det hemma!
  Ha en fin helg!
  Ute

  SvaraRadera
 4. Du får vara prinsessa hemma i din lilla täppa!! med Mirabeller och små trädgårdsgrodor att pussa på!

  Ha en fin helg:)

  SvaraRadera
 5. Men va?! Gifte han sig med en annan?! Det var de fräckaste :)) Mirabellträdet ser ljuvligt ut. Har aldrig sett ett sådant i verkligheten tror jag. Trevlig Valborg! :)

  SvaraRadera
 6. Vacker blomning!

  Jag såg lite av vigseln via Aftonbladet på jobbet. Det lilla jag såg var vackert men kändes stelare än Victoria o Daniels bröllop. Jag är nog insatt till viss del i kungahusen men giftasplaner med kungligheter har jag inte haft faktiskt.

  Ha en härlig helg med Valborg o allt. Du vet väl att det är växtmarknad på Kjugekull på söndag kl 9. Det ligger vid Bäckaskogsslott.

  Kram!

  SvaraRadera
 7. Ha en jätte trevlig helg!
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 8. Mirabeller är hästlängder bättre än kungligheter - och ett oerhört vacker foto har du tagit dessutom! Ha en riktigt fin helg!

  SvaraRadera
 9. Aha, så du ville gifta dej med danske prinsen - men du hittade säkert ett bättre alternativ...:)!

  Jag håller med om TV-bröllopet igår - oromantiskt och lite stelt och tråkigt! Går ju inte att jämföras med vårt svenska förra året - där romantiken verkligen lyste igenom! Vilken skillnad! Men hattarna var ju kul här förstås!

  Så vackert trädet blommar hos dej!
  Önskar dej en fin Valborg!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 10. Hej Fröken Grön!
  Vet inte om du redan känner till det, men som jag har förstått det så bor du i nordöstra Skåne (kanske är fel), och i så fall vill jag tipsa dig om att det i morgonbitti (söndag) på Tjugekull är växtmarknad. Det är då en trädgårdsförening där som varje år säljer sina överblivna växter (blommor, örter, tomater och buskar) billigt. Roligt tycker jag, och jag hoppas att jag inte tar fel på dag.
  Ha en skön Valborg!
  Ullis

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!