lördag 30 april 2011

Valborg

Sommarvärmen fortsätter, fast visst bara ett par dagar till för den här gången. Planen idag var att jag skulle ligga i min sköna däckstol och läsa inredningstidningar, men jag får erkänna att jag hade svårt att sitta still. Det finns ju nya små projekt man vill påbörja mest hela tiden! 

Idag har jag grävt ut en bit till nere vid köksträdgården, för att få plats med lite sommarblommor. Jag har faktiskt också pillat ner lite sockermajs i ett litet land. Jag har dock ingen aning om huruvida det är lätt eller svårt att odla, men eftersom sambon fick en påse frön (korn) i present, så tänkte vi att det kan vara värt att prova. Någon som vet hur det funkar?

Lycklig blir man av alla nyckelpigor, humlor och fjärilar som fladdrar förbi. Idag lyckades jag fånga en liten citronfjäril på bild, men fast jag tjatade, så ville den inte veckla ut sina vingar. Vacker var den iallafall! (Undrar om den vet hur trendigt det är med gult i vår?)


Imorse hade vi så smått funderingar på att ta oss ner på byn och titta på majbålet ikväll, fast nu känns det mest som om det är soffan som lockar... Vi får väl se hur vi gör. 

Trevlig valborg på er där ute i stugorna!


11 kommentarer:

 1. Härliga dagar!!!

  Ni är så flitiga som planterar och gräver så mycket. Det blir ju extra gott och fint när allt växer upp.

  Jag hade nog också varit fast framför TVn om det inte var för att jag var på jobbet hela dagen igår. I London var det till och med helgdag, så alla var lediga.

  För mig är det inte själva kungligheterna som är intressant, utan romantiken, kläderna och glamoren. Att gå på bröllop är alltid trevligt, eller hur?

  SvaraRadera
 2. Jag antar att din kväll blev fin hur du än gjorde!
  Lite svalare idag på första majdagen, men kanske mera "normalt"!

  Önskar dej fin fin majsöndag!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Det lät som en skön kväll, oavsett..
  Fjärilen är så fin!

  kramar från mig

  SvaraRadera
 4. Att fånga fjäril på bild är inte det lättaste minsann. Snabbare får man leta efter!

  Majs hade jag ett år och det gick bra. Man ska sätta fröna tätt så de pollinerar varandra, inte på en lång rad alltså. Mer i en kvadrat.

  Vi höll oss hemma i går och gick ner till sjön där bonden brukar tända ett litet bål. Enkelt o mysigt!

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Otroligt vacker bild!
  Ha en skön dag!
  Ullis

  SvaraRadera
 6. Japp, odlar sockermajs i år och den kommer upp så fint så :). Min mamma odlade förra året och fick urfina kolvar. Gäller bara att de hinner ända fram så ett bra läge gör mycket. Själv har jag flätat grenar från äppelträdet i en halvcirkel där de ska få växa så får vi väl se hur det går.

  Ha en fortsatt fin helg, kram Marie-louise

  SvaraRadera
 7. Ha en fin vecka!
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 8. Soffan lät lockande, det blev det för min del!

  Ha det gott trots kyligare vindar.

  Kram Marie

  SvaraRadera
 9. Vilken fantastiskt fin bild! Jag har försökt att fånga en fjäril med min kamera, men dom lyssnar inte när jag säger till dom att sitta still :-).

  Hoppas du hade en fin Valborg!

  Kram /Åsa

  SvaraRadera
 10. Även jag njuter av nyckelpigor och annat som surrar :-) Men, tänker gör jag också på de eländiga fästingarna. De är inte lika roliga.

  Ha det gott

  SvaraRadera
 11. Skønt billede af den smukke sommerfugl ;o)
  Kender det alt for godt - det med at planlægge at sætte sig i solstolen udenfor - men når dagen er gået har man slet ikke nået det ;o))
  Håber du får en dejlig dag - klem Tina

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!