tisdag 14 juni 2011

Astrid Lindgren

Som genom ett trollslag blommar våra vackra Astrid Lindgren-rosor för fullt på framsidan av huset. Blommorna är ljuvt rosa som de godaste marsipanrosorna! 


Redan nu har plantorna tyvärr fått lite ohyra som knaprar hål på bladen... Någon som har tips på något bra medel man kan bespruta med som inte består av en massa kemikalier? (Gärna något hemmagjort.)

8 kommentarer:

 1. Så fin ros. Såpvatten pratar ju många om... en del säger att man kan blnada i lite rödsprit.. men jag har inte provat..

  Lycka till. Marie:)

  SvaraRadera
 2. Så vacker! Ser verkligen härlig ut med sina vågiga kronblan.

  Tror som ovan, prova såpavatten, rätt dosering bara men vet inte vilken sorts ohyra det tar mer än bladlöss. Är det ngt annat vet jag inte vad man tar.

  Lycka till, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 3. Tips till rosor är jag dålig på...

  Sååå vacker hon är, din Astrid!!

  Ha en fin kväll!
  Kram Annica - Vårt lilla bo

  SvaraRadera
 4. Ha en fin kväll!
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 5. Mot lössen tar jag oftast slangen med kallt vatten och hård stråle bara men de där hålen kommer sig av någon annan. Kanske någon vecklare eller stekel som tagit sig några tuggor. Mot dem vet jag inget bra medel, tyvärr. Jag har sådana här också.

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Väldigt fina. Vilken härlig färg!

  SvaraRadera
 7. Det var verkligen en marsipanros och den blommar redan hos dig, lycka!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 8. Så vacker i rosa färg, såpvatten använder jag rätt ofta och alldeles nyss på penséer, men många gånger tar plantorna skada av såpvattnet verkar det som, bäst är nog att spola av med vatten som nån skrev men här är det säkert en stekel och de ser man inte men de lyckas ofta äta mycket.

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!