onsdag 15 juni 2011

Såpvatten och ståltrådshöna

Efter samstämmiga tips från olika håll så fick mina rosor sig en omgång med såpvatten redan igår kväll. Jag googlade fram en massa olika "recept", och blandade sedan ihop en spray lite på måfå. Nu håller jag tummarna för att det funkar! 

I köksträdgården har det flyttat in en ståltrådshöna. (Well, if you can't have the real thing...) Tycker hon är rätt kul, även om jag måste medge att hon inte syns så bra mot de lummiga kryddorna i bakgrunden. Fast allt behöver ju inte vara så omedelbart, - jag gillar trädgårdar där man får tassa runt och upptäcka saker.


Imorgon väntar utflyktsdag med arbetskamraterna. Det blir en heldagstur med shopping i Helsingborg och lunch och guidad tur på Fredriksdals trädgårdar. Vi får se om kameran får följa med. Jag ser iallafall fram emot att få lite inspiration till min egen trädgård! 

9 kommentarer:

 1. LÅter som att ni kommer att få en härlig dag imorgon!
  Jag gillar också trädgårdar där man få gå runt och upptäcka, där inte allt syns omdelbart utan man bjuds på överraskningar. Jätte söt höna!
  Ha en fin morgondag (och ta med dig kameran!)
  Ullis

  SvaraRadera
 2. Vilken trevlig jobbutfärd. Jag fick hoppa in i en annan roll på jobbet idag och åka med till Naturum i Kristianstad. Trevligt!

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Om din höna värper kan du få låna min lampa..
  Jag tänkte på att det var länge sedan jag var ute o reste med jobbet. Snart dags för en Sthlm färd men hade gärna åkt neråt ditt håll o gått på loppisar samtidigt.
  Hbg är alltid kul, mysig stad! Ha så kul!

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Ha en underbar dag imorgon!

  Kram Annica - Vårt lilla bo

  SvaraRadera
 5. Vilken rar liten höna... :)
  Må så gott, kram Evelina

  SvaraRadera
 6. Såpa är bra till många olika saker. Jag har ikväll tvättat en av mina hönor med såpa-vatten. Eller rättare sagt fötter och ben på hönan. Din höna är fin den också. Fast den såg lite mager ut :)) Ha en trevlig utflyktsdag med arbetskamraterna ! :)

  SvaraRadera
 7. Vilken söt höna!
  Ha en fin dag med dina arbetskamerater, det låter ju så att det blir en mysig dag.
  Ha det kul!
  Ute

  SvaraRadera
 8. Utflykt med arbetskamraterna lät ju väldigt mysigt!
  Sen kan jag säga att jag skulle lätt kunna ha hönan ståendes på min balkong!
  Bland dom få pellisar som överlevde=))

  Hoppas att ni hade/har mysigt idag!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!