fredag 3 juni 2011

Fröken Otålig

Att göra saker och ting i rätt ordning är ju inte alltid min starka sida. Vi hade ju bestämt att vi skulle måla om vår gamla lada innan vi planterade saker längs långväggen, men Fröken Otålig klarade naturligtvis inte det. Jag vill ha kryddor NU! Lösningen? Att måla bara den delen av väggen som är ovanför kryddorna, så klart! 

(Jag kan konstatera att Falu rödfärg i solljus är svår att återge på bild; det är inte alls fullt så orange som det ser ut...)


Innanför den öppna dörren som ni skymtar under ladan finns en gammal jordkällare som in nuläget mer eller mindre är en soptipp av gamla konservburkar. (Farbrorn som ägde huset före oss verkar inte ha varit mycket för det där med återvinning...) Det finns en stor glugg i stengrunden under ladan, där man kan se rakt ner på eländet. För att täcka för gluggen flätade jag en mycket enkel "vägg" av en bunt pinnar som jag hittade i ett av förråden på framsidan av ladan. (Sånt sparade han för att återvinna, farbrorn!)

Stenringen kom också till igår, efter att jag hade rullat undan en stor gammal vattentank, som legat ute och rostat hela vintern. Gräsmattan var helt förstörd där, så jag rev bort gräset och slängde på lite ny jord. I ringen har jag planterat busktomater. 

Ni ser ju hur genomtänkt jag är i mitt trädgårdsdesignande, hehe! Och när resten av ladan blir målad återstår att se.

13 kommentarer:

 1. Så fint det er blevet - og kan godt forstå at du ikke kunne vente ;o) Bliver skønt at gå ud og tage af sine egne krydderurter når der skal laves mad ;o)
  Rigtig dejlig dag til dig - klem Tina

  SvaraRadera
 2. Det blev ju perfekt!

  Måla när andan faller på!

  (blev bara lite orolig om allt vatten från taket spolar bort dina tomater om det spöregnar...)

  Kram:)

  SvaraRadera
 3. Tycker faktiskt mycket om dina stenar kring rabatten. Jag tycker det har blivit riktig fint även med de fina hjärtapinnar!
  Ha en fin kväll!
  Ute

  SvaraRadera
 4. Men det är väl den självklara lösningen - att måla där det behövs??? Ser hur genomtänkt ut som helst tycker jag.

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Så där otålig är jag också. Kommer jag på att jag vill fixa något en dag, så vill jag fixa det direkt.

  Det blev jättefint o ser väldigt prydligt ut. Inte kan man ana att det gömmer sig en massa konservburkar därinne :-). Du får väl komma på något fixigt som man kan göra av en massa konservburkar - något fint konstverk i trädgården kanske :-). Låt fantasin flöda!

  Ha en fin kväll!
  Kram /Åsa

  SvaraRadera
 6. Känner igen mig själv i din beskrivning, det är väl det som kallas att skapa? Tänk på en sak som är bra, det är bra att ha kryddorna i närheten av köket eller där du kommer att sitta när du ska äta!
  Kram Elisabeth

  SvaraRadera
 7. Smart tänkt med målningen;)
  Fint med planteringarna, gott med kryddor och tomater!

  Ha en skön helg!
  Kram Helena

  SvaraRadera
 8. Härligt att du har tid att njuta av din ledighet, du gör helt rätt i att börja med lite målning och ta det i den takten du själv tycker.

  Kul med lite nya blommor som vågar sig fram när förutsättningarna förändras.

  Här i Gästrikland har vi också högsommarväder och ledigheten använder vi till ett nytt husprojekt!

  Carro

  SvaraRadera
 9. Jag känner igen det där med otåligheten! Men då händer det ju något i alla fall! Det finns såå många segisar så det är tur att vi otålisar också finns! Kram Lotta

  SvaraRadera
 10. Tids nog blir ladan målad, Rom byggdes inte på en dag! Mitt trädgårdsarbete spretar också, det blir lite som det blir, efter dagsformen. Har för lite fri-tid för att få det perfekt. Icke-perfekt men charmigt!

  SvaraRadera
 11. Det där med att vänta är ju så trååkigt! Det blev så fint och med så enkla medel också, riktigt prydligt.
  Härligt att kunna se fram emot färska kryddor!

  Hoppas resten av den härliga långledigheten blir lika bra, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 12. Blev jättebra - och här hemma jobbar vi också utifrån spontanitetens lagar. :-)

  SvaraRadera
 13. När vi bodde i USA var iste vår favoritdryck, vi drack alltid det när vi var på restaurang. När vi flyttade hem till Sverige kan vi ibland brygga en kanna med vanligt te som vi låter svalna med en massa is. Det tar en liten stund med det är verkligen läskande i högsommarvärmen.

  Tjusig ställning till dina rosor!

  Carro

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!