söndag 10 juli 2011

Antikrunda i Småland

Nu är vi nyss hemkomna från en dagstripp över Smålandsgränsen, på jakt efter antiklador och loppisar. Vi har hunnit med hela sju ställen, som vi mer eller mindre råkade köra förbi, bara vi kom norr om Älmhult. (Jag får ju säga att smålänningarna är bra mycket bättre på det här med sommarloppisar än vad skåningarna är...)

Första stoppet blev vid Gottåsa Antik, som ligger i en vacker gammal lada längs väg 23, precis söder om korsningen där man svänger av mot Alvesta. Där finns mycket läckert att titta på, bland annat hittade jag två gamla zinkbadkar som gärna hade fått följa med mig hem om jag hade haft en vettig plan för var jag skulle ställa dem.

Det primära målet med utflykten var Östregårds Antik och Loppmarknad utanför Moheda, som jag har babblat om att jag vill åka till flera somrar i rad. Nu blev det äntligen av, och jag måste säga att stället helt klart var värt ett besök! Utbudet var stort och prissättningen ganska rimlig, med tanke på hur många potentiella köpare som ändå trängdes ute på gårdsplanen. Sambon och jag konstaterade att om vi hade haft ett helt omöblerat hus så hade vi kunnat göra många fina inköp där, men efter att ha tittat och klämt på allt det trevliga så nöjde jag mig till slut med ett plåtskrin, en gammal skärbräda och en grillad med bröd. 


I Moheda hittade vi också Olofs Handelsbod, som visade sig vara en loppislada med rätt kul grejer. Här fick sambon tillfälle att utöka både sin spelsamling och sin samling naivistisk bibelkonst till badrumsväggen, så han var iallafall nöjd.

Sedan styrde vi kosan mot Ör, där vi hittade hela fyra loppisställen; två på vägen från Moheda och två precis i anslutning till caféet. Inga inköp här, men det var definitivt roligt att strosa runt och titta. Om inte annat är det ju kul att se vad andra människor köper!

När jag ändå är i farten och bjuder på en massa gratisreklam kan jag ju också passa på att rekommendera Café St Clair i Alvesta, där vi avnjöt hemmagjord citronlemonad och bulgursallad på vägen hem. - Ett charmigt ställe med fräsch mat och väldigt trevlig personal. (Och en gästtoalett som jag hade kunnat bosätta mig på, så fin var den!)

13 kommentarer:

  1. Tack söta du för att du delar med dig av alla härliga ställen!
    Vi har inga planer på Småland men det är sånt här som gör att vi kanske tar en tur ändå....låter helt i min smak!

    Kul med tipset om gästtoan, nog så viktigt!

    Ha en fin kväll,
    Kram Anneli.

    SvaraRadera
  2. Vilka smultronställen! Fin plåtburk!! Kram Johanna

    SvaraRadera
  3. Låter som att ni haft en jättehärlig dag. Jag gillar att åka runt sådär.

    Kram!

    SvaraRadera
  4. Åhå - då var du ju i mina hemtrakter ju :-). Eller inte riktigt - men nästan :-). Vi var på Östregårds förra söndagen och på lite andra loppisar där i krokarna. Det finns många, fina loppisar som är riktiga smultronställen däromkring.

    Jättesöt burk du fyndade!
    Kram /Åsa

    SvaraRadera
  5. Åh, nu blir jag ju helt sjuk när jag läser om alla loppisar! Och så fint plåtskrin! Här har alla loppisar den egenheten att de stänger på helgerna om somrarna... hum? Hur tänker man då?

    SvaraRadera
  6. Även här har vi hittat guld i skogen, förvånadsvärt mycket! Nästan bättre än loppisfynd, men bara nästan..

    SvaraRadera
  7. Ja visst är det hrligt med alla Loppisar. Men du i Skåne finns väl massor. Finns ju ett häfte med en runda man ska kunna köra runt och komma förbi alla;) Nästa gång du åker till Småland kan du stanna och ta lunchen här;)

    SvaraRadera
  8. Urtjusig plåtburk. Själv är jag en 'blå' tjej, men jag tycker ljusgrönt kan vara fint också :)

    Kram från Australien♥

    SvaraRadera
  9. Så fin burk.
    ha en fin vecka.
    kram
    Hanna

    SvaraRadera
  10. Fin burk! Kul med loppisar!
    Ha det gott.

    SvaraRadera
  11. Det kan man kalla en semesterdag med kvalité! Jag älskar att åka runt och leta loppisar. Tyvärr kryllar det inte direkt av dem här i Örebro trakten.
    Snygg plåtlåda!

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  12. Hej!!
    Härligt att du varit i småland & loppat:))
    Jag har ca 7 mil till Moheda, har inte varit där på lääääääääänge, brukar vara galet mycket folk!

    Kram Malin

    SvaraRadera
  13. Ahh, jag vill också!
    Så kul att sticka iväg på såna där loppisdagar=))

    Nu har Uppsala gått in i sommardvala så här händer inte ett dugg på loppisfronten...inte någon annan front heller för den delen*skrattar*
    Tyst, lugnt och så skönt!

    Kramen till dig/Hannis

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!