tisdag 19 juli 2011

Snett

På Solhäll går allting snett, bokstavligt talat. - Det mesta här sluttar nämligen, såväl inomhus som utomhus. Det finns inte ett rätvinkligt hörn i hela huset, och lägger man en kula på golvet vid ena väggen i gröna rummet så rullar den över till motsatta sidan. Det händer till och med att människor med känsligt balanssinne känner sig smått yra i bollen redan ute i hallen! Jag tror minsann att hela huset lutar. (Det lutande huset i "Glesbygd" kanske kan bli en ny turistattraktion?)

Trädgården är lika sned den; hela tomten sluttar neråt från gatan mot baksidan och bildar liksom olika nivåer. Huset, som ser pyttelitet ut framifrån, är byggt mitt i sluttningen och ser förvånansvärt mycket större ut om man ser det från baksidan. Till och med våra gamla fruktträd är sneda! Det stora päronträdet (längst bort i bild) lutar med sluttningen, och det gamla äppelträdet (längst fram till vänster i bild) lutar mot sluttningen. 


Äppelträdet hade en kompis en gång i tiden (före vår tid), men av det trädet återstår bara en torr gammal stam. Ja, att den också är sned ser ni ju på bilden; som klätterstöd för Awakening-rosen funkar den iallafall!


Vi har vant oss vid allt det skeva och lutande. När jag blir gammal får jag väl bli en sned liten tant, så att jag verkligen matchar mitt hus!

10 kommentarer:

 1. Lite knasiga och trasiga det är vår melodi, lite sne på ålderns kant helt enkelt;) hihi Det är så naturen är så operfekt att det blir perfekt! kram Johanna

  SvaraRadera
 2. Vilket härligt inlägg! Hos oss lutar det också, både inne och ute. När man ska bygga nåt krävs alltid speciallösningar. Men man vänjer sig ju så småningom! :) Kram från Hanna som också får sikta in sig på att bli en krum gumma

  SvaraRadera
 3. Käns lite så här oxå, det är sååååå charmigt med gamla hus:))

  Kram Malin

  SvaraRadera
 4. Er trädgård är så charmig, sne eller inte:)
  Vilket fint hemma-hos-reportage från kolonin. Underbart tyg (har precis det porslinsfatet) mm.

  Kram kram

  SvaraRadera
 5. Den lilla sneda gumman...;)
  Du kommer bli så gullig med grönt förkläde!

  God natt!

  SvaraRadera
 6. Hahaha...:) Du skriver så roligt!!

  Kommer ihåg lägenheten vi hade i stan, i ett gammalt landshövdingehus, välte man ut ett glas så rann det snabbt iväg...:)
  Charmigt är det dock;)och det blir du också som äldre... för det är du ju redan!!

  KRAM

  SvaraRadera
 7. Vi har slängt vattenpasset för länge sedan, det är ögonmåtten som gäller hos oss när vi bygger. Verandan är totally sne´i jämförelse med huset, men det struntar vi i. Härligt roligt inlägg!
  Eija

  SvaraRadera
 8. Haha, låter och ser charmigt ut! Jag kan riktigt se en gammal sne gumma på gräsmattan! ;) Det är likadant i vårt hus, lutar åt alla håll. Men det är charmen.

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 9. Roligt skriven! Haha
  Jag är uppvuxen i en riktig riktig snett gammalt korsvirkeshus, att tapetsera hemma har varit alltid en extrem situation ;), men gamla sneda hus är så charmiga och ert hus är otrolig mysigt, samma med trädgården. Önskar dig en fin onsdag! Kram

  SvaraRadera
 10. Vårt hus är kanske lite rakare än ert men en viss snedhet finns här absolut för maken använder mindre fina ord varje gång han renoverar här.
  I trädgården är det så att det blåser en hel del och det syns på de äldre träden. Det gamla döda äppelträdet är väldigt snett efter vinden. Det stod helt oskyddat för vind på den tid det levde. Stammen är nu stöd för honungsrosen Heleneae.

  Ser mysigt ut hos er ändå tycker jag.

  Kram!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!