onsdag 31 augusti 2011

Fånga en fjäril

Jag fortsätter att leka med mitt makro och har fortfarande inte gett upp hoppet om att fånga en fjäril i det perfekta ögonblicket. Fast de fladdrar mest runt, så bilderna förblir oskarpa. Läckra att titta på kan de ju vara ändå,  och jag kan ju alltid låtsas att jag ägnar mig åt konstfoto!


Indianmyntan (anisisop) jag fick med mig hem från Limhamn i helgen har verkligen visat sig vara en riktig fjärilsmagnet. Jag hann knappt plantera ut den förrän de små liven kom flygande! Mestadels är det nässelfjärilar som kommer, - de orangea vingarna utgör verkligen en läcker färgkontrast mot den lila bakgrunden.


Fick ett tips av killen i fotoaffären att man ska dra upp bländaren om man vill få ett större fokusområde när man använder makro, så det ska jag prova mig fram med lite mer. 

Med tanke på vädret de senaste dagarna hoppas jag verkligen att det inte är sommarens sista fjärilar som fastnat på bilderna ovan...

10 kommentarer:

 1. Den första bilden är ju helt underbar!!!!! den måste du väl känna att du lyckats med? kram J

  SvaraRadera
 2. Vet inte om Winnerbäck-referensen var oavsiktlig (han har en låt som heter "Att fånga en fjäril") men bilderna är i alla fall härliga! Jag hoppas VERKLIGEN att det inte var sommarens sista fjärilar. Det vore för bedrövligt i sådant fall.

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Första bilden är otrolig fint! Jag håller fortfarande på att prova mig fram med min "vanliga" kamera, och skulle vara otrolig glad om jag hade kommit så långt som du har kommit.
  Önskar dig en fin kväll
  Kram Ute

  SvaraRadera
 4. Otroligt vackra bilder! Mycket bra gjort :) Jag tycker att den andra bilden är otroligt läcker. Se den kroppen och spröten! Färgerna på vingarna syns men kropp och antenner är mystiskt luddiga. Skickligt gjort! Tummen upp :)
  Ann-Louise

  SvaraRadera
 5. Fina fjärils bilder. I år har vi så otroligt många fjärilar.
  Kram
  HAnna

  SvaraRadera
 6. Vilka fina bilder du fick till! Jag tycker du lyckades riktigt fint att fånga denna fjäril, det är minsann inte det lättaset! Det har varit många fina fjärilar i sommar och jag har sett flera stycken mer eller mindre ovanliga!

  De är ju verkligen vackra och så kul när man lyckas fånga dem på bild!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 7. Väldigt fina bilder, tycker att du ska vara mycket nöjda med de du har fångat :-)

  SvaraRadera
 8. Fjärilar är svåra att fånga. Du har gjort det bra.

  Ha en fin torsdag

  SvaraRadera
 9. Säger bara: SÅ JÄKLA FINA BILDER!
  Och det var ett bra tips, att leka med bländaren kan ge riktigt olika resultat.

  Kram Hannis

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!