torsdag 11 augusti 2011

"Hur ser badrummet ut, egentligen?"

Ja, så löd en fråga jag fick i kommentarsfältet här på bloggen efter att det hade varit en artikel om oss och Solhäll i Kristianstadsbladet i juli. Det var visserligen ett tag sedan dess, men jag tänkte att det var dags att svara på frågan nu.

Vårt badrum är verkligen pyttelitet och totalt oglamoröst, och därför får det nästan aldrig vara med på bild här i bloggen. Rent funktionellt fungerar det dock helt OK, och i väntan på en eventuell make-over i framtiden så har vi spexat till det lite här inne med loppisfyndade tavlor och småpryttlar med biblisk anknytning. Här hänger både Jesus och apostlarna, såväl som en tavla på Martin Lutter (som kommer från min farmor och farfars hus) och en och annan guldängel. Ett riktigt litet galleri, helt enkelt!


Hädiskt, kan man tycka, men det är inte alls meningen. Visserligen är det med en stor portion humor vi har satt upp allt, men samtidigt så är det något med det hela som skapar lite känsla i ett annars väldigt tråkigt utrymme. Man gillar att vara här, helt enkelt! Jag kallar det andaktsrummet, för är det någonstans man har tid att hämta andan inför eller efter en stressig dag, så är det ju här!

13 kommentarer:

 1. Andaktsrummet låter som ett bra namn!
  Ha det fint!
  Ullis

  SvaraRadera
 2. Helt galet härligt badr...förlåt, andaktsrum!

  SvaraRadera
 3. Vad rolig du är!!
  Kram Jessika

  SvaraRadera
 4. Sitter här med ett leende och läser...skitkul!
  Kram Pia

  SvaraRadera
 5. Läckert med lite kultiga prylar annorlunda framförallt.

  Ha det gott kram!

  SvaraRadera
 6. Jág kommer osökt att tänka på gamla tiders utedass. Mycket nostalgi alltså. Själv gillar jag bibliska motiv och det där med andaktsrum var rätt tänkt. Fram för lite mer eftertanke och reflektion över livet.

  SvaraRadera
 7. Väldigt fyndigt namn för där ska man ju ta det lugnt och inte stressa! En å annan bön sker säkert med när inte magen vill, hehe!!

  Våra badrum är oxå totalt oglammiga och de får aldrig vara med på bild. Men om och när det blir finare så kanske!

  Ha en trevlig kväll!

  Kram Petra

  SvaraRadera
 8. Precis vad jag tänkte innan jag läste din avslutning. Här hinner man kanske ibland att ta sig en funderare på ett och annat... inte alls hädiskt tycker jag. Kunde man ha kungafamiljen på dass så...?

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 9. Det där med små badrum tilltalar mig på ett speciellt sätt. Klart ett stort och luftigt badrum har sin tjusning men samtidigtså kan man i ett litet badrum få chansen att flippa ut totalt och överdiva ordentligt! Härligt!

  Jag tror att jag sår E-types badrum en gång på tv (om jag inte minns fel) han hade målat allt mörkt blått, satt upp guldfärgade lister och en galen mängd discokulor i taket! Det låter helt galet men det var supercoolt.

  Ert badrum faller mig definitivt i smaken!!! så himla fint!

  Kram Frida

  SvaraRadera
 10. Vilken kul idé med ett andaktsrum i badrummet!
  Lite som på ett utedass med en massa bilder....!
  Ha en fin helg!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 11. Vackert och fridfullt...och jag misstänker att ni inte har telefon där inne heller...*skrattar*.
  Kram

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!