onsdag 10 augusti 2011

Rosenskära med bekännelse

Tusen tack för alla tidiga gratulationshälsningar efter förra inlägget! Jag har inte riktigt bestämt mig för om jag gillar att fylla nytt decennium, men efter alla uppmuntrande tillrop från alla er godingar där ute så känns det nog som om 40 kan bli en riktig trevlig ålder.

Kom just in från min efter-jobbet-runda i trädgården, där jag kunde konstatera att rosenskäran närmar sig tvåmetersstrecket! Är det normalt? Knopparna är verkligen magiskt vackra, nästan finare att titta på än själva blomman.


Jag får passa på att bikta en fruktansvärd synd; påsen med rosenskära-frön norpade jag nämligen på biblioteket i Älmhult i vintras. Den trillade ur när jag satt där och bläddrade i en trädgårdstidning, och jag såg det som ett tydligt tecken på att den ville följa med mig hem. 

Jag vet att det är dumt att stjäla (FÖRLÅT, biblioteket i Älmhult!), men hade inte jag planterat fröna så hade de väl antingen hamnat i tidningsåtervinningen eller i någon annans trädgård. Och blommorna trivs ju faktiskt jättebra här, så det kanske inte var så farligt iallafall!

19 kommentarer:

 1. Äsch, jag tror Älmhult-bibblan kan leva med det! Ljuvliga rosenskäran, håller med om att knopparna är fina. Som blanka små knappar!

  Har kollat upp nu, och tyvärr jobbar jag 21 augusti och missar bloggträffen. Snyft! Hoppas att det snart blir tillfälle igen, skulle ju så gärna vilja träffa er i verkligheten. Vi kanske kan ha en fröbytardag eller nåt senare i höst? Kram Hanna

  SvaraRadera
 2. Vilket läckert kort på din rosenskära.
  Mina nådde också 2 meter förra året, men det berodde definitivt på alldeles för mycket gödsling.
  I år är de mer normala 1,50.
  Kram Hanna

  SvaraRadera
 3. tror de förlåter dig, du delar ju med dig av härligheten! Rosenskära är så vackra!
  Ha det fint!
  Ullis

  SvaraRadera
 4. Klart du skulle ha den fröpåsen!

  Jag tror det är hur bra som helst att bli 40. Det var i alla fall bra att bli 30 tyckte jag, en större trygghet än när man var på 20 liksom.

  Mina rosenskäror är då rakt itne så höga som dina men jag har däremot stockrosor som är bort åt 3 m. Helt sant!

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Hi hi jag sitter här och småskrattar.
  Tror att de förlåter dig för det gör jag iallafall.
  Vilken vacker knopp.
  Hoppas du får en bra födelsedag.
  Annika

  SvaraRadera
 6. Hihi, så kreativt av dig :)
  Det var väl jättebra att den kom till nytta!

  Ha det fint, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 7. Var nog lika bra du tog dem, annars hade de ju gått till spillo. :-) Verkar verkligen bli stor den blomman, jösses! :-)

  Grattis i efterskott! :-)

  SvaraRadera
 8. Den är du värd och se så fint den trivs hos dig;) Kram Johanna

  SvaraRadera
 9. Vilken häftig blomma, du får lägga upp nya bilder när den blommar. Hur går det på jobb? Är det heltid nu som gäller?

  Och grattis!! :) 40 is the new 20!

  kram

  SvaraRadera
 10. Har hört att de kan bli så stora. Nästa sommar ska jag ha flera av dem. Äsch, klart påsen skulle hem med dig. Annars skulle den bara kastas bort eller blivit norpad av någon annan. Tur du hann först! ;)

  SvaraRadera
 11. Verkligen vacker knopp. Jag tycker nästan den känns lite farlig. Som om den vore en köttätande växt som när man minst anar det öppnar sitt STOOOOOOORA gap och blottar sina sylvassa tänder. Akta dig;-) Hi, hi...

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 12. Det är tufft att leva med en sån sak, att ha tagit med sig fröerna hem från Bibblan, men nu har du ju biktat dig så nu är du förlåten och blommorna trivs ju verkligen hos dig!

  Vilket trevligt kalas du verkar ordna för, och så vackert du skriver, väldigt fin handstil!
  Grattis i förskott, förresten.

  Agnetakram

  SvaraRadera
 13. Visst växer de och jag var ju så dum att jag planterade dem i en av mina lådor och där står de nu ca 1.70 m höga och vajar i vinden.
  Fina ja, men nästa år får de planteras på annat håll...

  Kram Helena

  SvaraRadera
 14. TUR att du tog hand om fröna!!:)

  Gillar ditt skafferi!!!

  KRAM

  SvaraRadera
 15. Jag tror att de fröna blev glada som fick följa med till dig. Gulligt ert hus är jag gillar din inredningsstil..jag bor ju i ett trist 70 talshus och har ju en dröm om ett gammeldags mysigt hus, men det intresset och den smaken delar jag inte med min man så jag njuter och drömmer om detta i ett annant liv. ha det gottQKanske sees vi i tivoliparken jag har inte rikitgt klart för mig om jag kommer men kanske. =9Monica

  SvaraRadera
 16. De där fröna var ju dina! Helt klart! Varför skulle de annars trilla ur tidningen bara så där när just du bläddrar i den!

  Grattis på födelsedagen i förskott förresten! Helt underbart söta koppar!!! Vill ha!!!

  Bloggträffen låter jättespännande, tyvärr för min den kanjag inte medverka, dels har jag ingen egen blogg, dels måste jag jobba och dels har jag utvecklat en viss folkskygghet den senaste tidan. Hoppas Ni alla får roligt! Själv fortsätter jag låter dig och många andra i blogglandia att förgylla min vardag!

  Kramar Frida

  SvaraRadera
 17. Det är bara att gratulera din till ståtliga rosenskäran!! Här fick mannen i huset en ståtlig vit sådan på sin födelsedag i början på juni, sen upptäckte jag alldeles för sent att den blivit full med lus, så den har liksom aldrig återhämtat sej riktigt, och nu efter sista regnskuren ser den bedrövlig ut...
  Ha´en bra torsdag!!
  Kram

  SvaraRadera
 18. Så hög! Den måste tycka om att bo hos dig...

  40 är en bra ålder. Väldigt lagom måste jag säga... det är ju skönt att vara lagom ibland:-)

  Grattis!

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 19. Haha, din lilla rackare!
  Har du tjuvat en påse med frön???
  Tror nog att det är förlåtet=))

  Och du, det blir bara bättre.
  Som tur är så kan vi ju välja idag hur vi vill och känner för att vara.

  Kram och stort, stort grattis i förskott!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!