söndag 7 augusti 2011

Loppis och antikmarknad

Loppisen i Finja igår var ordentligt stor med mycket saker, fast inget speciellt som jag ville ha. För att inte komma hem tomhänt slog jag till på två äggkoppar med guldkant. (Kanske dags att starta en samling?)

Idag är det antik- och samlarmarknad i vårt lilla samhälle. Marknadsplatsen ligger uppe i backen på vår gata, vilket känns nära och bra idag, när regnet står som spön i backen. Prissättningen på antikmarknad är tyvärr en helt annan än på loppis. Det är kul att gå runt och titta på alla fina saker, men snål som man är drar sig för att köpa något. "Det där kan jag hitta på loppis för en bråkdel av det priset", tänker man mer än en gång. Jag hittade iallafall en liten soda-kopp i Kockumsemalj (som jag är så förtjust i!) för en ganska rimlig summa, så den fick följa med hem till min gröna kökshylla.


Nu njuter jag av regnsmattret mot rutan med kaffe och en kokosboll (eller två). Imorgon är semestern slut...


P.S. Påmminner om bloggträffen i Kristianstad den 21 augusti! Läs mer om den här! D.S.

16 kommentarer:

 1. Söt sodakopp! Jag har inte varit på en enda loppis i år, kommer alltid på det när det redan har varit, haha! :-D

  SvaraRadera
 2. Såg i förra inlägget att du har ett riktigt härligt retrokök. Vår gamla köksinredning från 1949 står sedan många år tillbaka i vårt skafferi. Jag är glad att den inte hamnade på soptippen.

  SvaraRadera
 3. Blev ju fina fynd du hittade! Gillar också saker från Kockum.

  Ha en skön söndag trots regnet...
  Kram Helena

  SvaraRadera
 4. Sodaburken passar in i ert kök som ett smäck! Vissa saker är det värt att betala lite extra för, den verkar vara felfri också...
  Ja, nu har man en stor klump i halsen för måndagen närmar sig...

  SvaraRadera
 5. sodakoppen passar in fint! Själv påbörjar jag min semester i morgon;) så i kväll blir det nybakt körsbärspaj och portvin;) Kram kram

  SvaraRadera
 6. Bra att du på påminner om träffen, det får vi göra då och då. Även om vi inte blir många kan ju vi som kommer dit ha trevligt.

  Jag gillar också Kockumssaker och har fått en hel del efter mormor o morfar men även fyndat en del på loppis.

  Låter som att du har det mysigt idag. Här har det inte hänt mycket alls.

  Kram!

  SvaraRadera
 7. Jag kör ofta förbi ert söta hus, eftersom jag bor i den lilla byn 5 km söderut. Så det var trevligt att hitta din blogg. Jag lägger till din i min länklista på min blogg.

  SvaraRadera
 8. Ha ha, precis så tänker jag också om priserna! ;)
  Lyckades dock fynda en gul stor hink + en liten vit hink och ett vitt durkslag (skavda) på auktion. Blev mycket nöjd.
  Kram.

  SvaraRadera
 9. Jösses vilken söt kopp!! Å emaljerad...suck...avundsjuk...suck igen. Ett riktigt fynd!!
  sen skrattar jag gott när jag läste om din skafferirensning...nu kan jag försäkra dej om att det är inte ett dugg bättre med ett s.k. nytt utdragbart skafferiskåp, det samlas mycket där som har passerat utgångsdatum både en och två gånger...brukar göra en snabbrensning innan någon utav barnen ska komma hem, de är så känsliga nu för tiden...*skrattar*.
  Ha´en bra start på veckan, här är det sista arbetsveckan INNAN en veckas semester, om jag får som jag vill...
  Kram

  SvaraRadera
 10. Fint fynd du gjorde! Och hoppas att du njuter fullt ut av sista semesterkvällen! Själv börjar jag på onsdag, har satt i system att börja mitt i en vecka, så blir starten inte så dramatisk, hihi! :) Kram Hanna

  SvaraRadera
 11. Det står Fröken Grön på den sodaburken:)) Visst är det andra priser på antikmarknader! Hoppas du gjorde fina fynd idag:)

  Imorgon är det dags igen, bara att stiga upp med tuppen:(
  Kram Malin

  SvaraRadera
 12. Har inte varit på en enda loppis nu i sommar. Det är ju för bedrövligt men det har liksom bara blivit så.

  Gillar dina fynd. Kram!

  SvaraRadera
 13. Jag har allt loppat lite i helgen jag med. Och sen har jag köpt två halvmånebord till den kommande glasverandan. Jag kör på GPS när jag kommer på bloggträffen. Har du någon gatuadress jag kan få, så jag hamnar rätt. info@ateljeskogslyckan.se
  Ha en fin start på nya veckan!
  Kram Pia

  SvaraRadera
 14. Åh vilket helt ljuvligt grönt kök du har, jag bara älskar det och vilken lyx med ett sådant skafferi! Sodakoppen passar ju bra där och lika lyxigt med en korg full av röda krusbär, så läckert det såg ut!!! Mari.

  SvaraRadera
 15. Sådana äggkoppar är så söta, riktigt fina! Och soda koppen var ju väldigt fin!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 16. Härliga fynd speciellt sodakoppen är jättefin. Är nu hemma igen och "uppdaterade" mig hos dig. Älskar ert kök! Ha en fin kväll! Ute

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!