måndag 1 augusti 2011

Stockrosor

Strax innan midsommar planterade jag fyra stockrosplantor mot laduväggen, precis till vänster om planteringshörnan. Plantorna är frodiga och gröna och har vuxit en bra bit, men till blomning verkar det som det dröjer. 


Två rosa och två vita ska det iallafall bli när det väl beger sig. Men det kanske inte blir i år överhuvudtaget, suck... Någon som vet hur det funkar med stockrosor?

13 kommentarer:

 1. Jag vet inget om stockrosor mer än att jag tycker de är väldigt vackra. Jag skulle vilja ha dem också. Kanske nästa sommar :)
  Ha det gott! / Ann-Louise

  SvaraRadera
 2. Stockrosen bilder bladrosett första året o blommar året därpå läste jag. Har inte haft stockrosor själv. Så nu vet man det! Härlig färggrann bild!
  Eija

  SvaraRadera
 3. Om sånt vet jag inte ett dugg, förutom att jag tycker att dom är vackra!
  Så med min fantasi kan jag redan se dom blomma=))

  Snygga, snygga vattenkannor!

  SvaraRadera
 4. Hoppas du får mer tur med dina än vad jag ha haft med stockrosor. Jag trodde att jorden var för mager, men det tror jag inte längre. De verkar kunna växa bland sten och i asfaltsglipor...
  Jag fick ohyra eller ngn form av rost på mina :(
  MVH/Annika

  SvaraRadera
 5. Den som väntar på något gott....kram J

  SvaraRadera
 6. Ja, det är nog så, tror jag, att man planterar första året och sen blommar dom det andra året och så fröar dom av sig och håller på så där. Bienner tror jag det kallas.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 7. Ville se vilka andra som hette "Fröken" i sitt bloggnamn. Mysig blogg du har!

  SvaraRadera
 8. Stockrosor är underbara tycker jag och de är tvååriga så nästa år får du garanterat njuta av blomningen och sen kommer de tillbaka ibland och om inte så har de säkerligen frösått sig så du kommer ha plantor ändå (bara man lär sig hur de små ser ut)

  Kram!

  SvaraRadera
 9. Det är lite frustrerande det där med att de blommar andra året. Man vill ju njuta NU! Men du får nog bara ge dig till tåls tills nästa sommar. De ser ju väldigt frodiga och friska ut i alla fall.

  Kram!

  SvaraRadera
 10. Jag har oxå satt 2 stockrosor ungefär samtidigt som dej o de ser ut i princip som dina!! Frodiga men inte alltför höga ännu, de ska ju bli ganska långa och blommor ser jag inte än. Vi får hoppas att de hinner komma innan sommarn är slut. Ha det fint.

  Kram Johanna

  SvaraRadera
 11. Fin och färgglad bild :)
  ... ser så underbart somrigt ut!

  Kram från Australien♥

  SvaraRadera
 12. Jag bara älskar stockrosor och har gjort litet experiment med dem. Jag plockar frökapslarna och torkar dem. På våren, året efter, sår jag fröna i krukor. När plantorna är ca ett par dm långa planterar jag ut dem, gärna där det är litet soligt. Året efter har du fina stockrosor. De är lättodlade. Där de trivs, växer de ute asfalten t.o.m. Hälsningar Eva L i Blekinge.

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!