lördag 20 augusti 2011

Trädgårdslördag

Även om det har blåst ganska rejält, så har det varit en riktigt fin dag i "Glesbygd". Bra väder för arbete utomhus! Vi har fixat till ett fundament för värmepumpen att stå på, med makadam, sättsand, plattor och grus, och jag har börjat gräva ut rabatter på sidorna. Snart får jag plantera rosor, hurra!

Nu framåt sen eftermiddag har jag roat mig en halvtimme med att försöka fånga fjärilar på bild, men det visade sig vara svårt. Jag har en makrofunktion på mitt teleobjektiv som jag nästan aldrig använder, för utan stativ gör tyngden framtill att det blir alldeles för skakigt att hålla i kameran. Bilden på den lilla nässelfjärilen som fladdrade runt i kryddlandet blev mer som en akvarell, som flyter ut lite i kanterna. Ganska läckert ändå!


Nu håller vi tummarna för lika fint väder imorgon. Först står förmiddagsloppis i Ballingslöv på programmet, och sedan är det ju äntligen dags för bloggträff i Tivoliparken i Kristianstad på eftermiddagen. Jag hoppas att vi ses!

13 kommentarer:

 1. Fjärilen blev ju läcker så där! Låter kul med bloggträff - enjoy! :-)

  SvaraRadera
 2. Att fånga fjärilar på bild är svårare än man tror. De är sällan stilla så länge.

  Ha det fint

  SvaraRadera
 3. Jättefin fjärilsbild! Hoppas det blir fint väder imorgon, och det är så synd att jag inte kan vara med! Kram Hanna

  SvaraRadera
 4. Håller med, den blev läcker ändå! kram johanna

  SvaraRadera
 5. Jättefint foto.
  Stör ju inte alls att det är lite suddigt, bara fräckt!

  Hoppas du får en härlig och fin bloggträff med många nya möten.
  Jag befinner mig inte alls i Skåne som jag räknat med, tyvärr.
  Inte alltid det blir som man tänkt.

  Ha det gott,
  Kram Anneli.

  SvaraRadera
 6. Jag håller både tummar och tår att vädret är med er i morgon! Ni kommer att få det sååå kul! Synd att jag inte kan vara med men med fyra små och så långt avstånd är det helt enkelt inte möjligt... Lova att berätta hur ni hade det sedan!

  Tack för din söta kommentar på min blogg idag!

  Kraaaam/ Anna

  SvaraRadera
 7. Det var bra jobbat med fjärilen!!:)
  Åh vad nostalgisk jag blev när jag såg bilden från -78. Det ljuset och färgerna på alla bilder från den tiden... jisses, man har levt ett tag...;)

  Ha det så trevligt på bloggträffen imorgon!!
  KRAM

  SvaraRadera
 8. Man kan verkligen roa sig länge med att försöka fota fjärilar. Förra sommaren skulle jag ut i "närområdet" för att fota lite. Då såg jag små fina ljusblå fjärilar som jag ville fota. Gick inte! De var så attans snabba.

  Jag har också varit ute och trädgårderat en del idag. Det är så härligt!

  Ses i morgon!
  Kram!

  SvaraRadera
 9. Jag kan tyvärr inte komma imorgon på träffen... Det hade varit så roligt att träffa dig och de andra. En annan gång kanske? ha det så kul och så hoppas vi på finväder i K-stad.

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 10. Jag hoppas att du får en trevlig dag i Kristianstad. Hälsningar Eva L. i Blekinge.

  SvaraRadera
 11. Jag har gett upp när det gäller fjärilar...men din bild vart urtjusig!! Tror vi har ungefär samma objektiv, med macro funktion. Jag har märkt att det är lättare med skärpan om man ställer den manuellt. Sen har jag ett riktigt macroobjektiv, där närgränsen är bara ett par cm, och då får man inte vara skakig på hand...stativ som gäller!!
  Såg i ditt förra inlägg om värmepumpen. Vi har också en ful rackare som jag vill "bli av med". Hittade i en tidningen en beskrivning på hur man bygger in den som i ett litet hus, fast glesare mellan brädorna då. Riktigt snyggt, om det nu kan bli snyggt med en sån mackapär på utsidan...
  Ha´en bra dag!!
  Kram

  SvaraRadera
 12. Ha en toppendag idag. Jag velade in i det sista men fick ge upp tanken på att komma på bloggträffen till slut eftersom jag har en HÖG med jobb som måste vara klart i morgon. *suck* Det där med att skjuta upp saker alltså...:-(

  Gillar fjärilsbilden trots skakningarna!

  Åsa

  SvaraRadera
 13. Ha en trevlig bloggträff, det önskar jag dig! Kram Camilla

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!