måndag 23 januari 2012

Bukett

Jag är ganska värdelös på att få till snygga buketter på egen hand. Det där med "spiralform" ligger liksom inte rätt i handen på mig. Däremot vet jag precis vad jag vill ha i en vacker bukett. Därför betalar jag gärna en slant för att bara kunna traska in i byns lilla blomsterbutik, peka ut vad jag vill ha och gå därifrån med en färdigbunden bukett i handen. En del lägger pengar på vin, cigarretter, lotter och dyra nöjen -  själv unnar jag mig en veckobukett!


Nu är det naturligtvis tulpaner som gäller. Jag ÄLSKAR tulpaner och väljer gärna en ny färg varje gång. Jag gillar att fylla ut buketten så att den blir lite "buskigare"; den här veckan blev det både gröna poppelkvistar och någon liten ljusrosa historia med små bärliknande knoppar.


Om inte våren kommer där ute, så får man iallafall se till att den kommer här inne!

17 kommentarer:

 1. Söt bukett! Det gör du helt rätt i - att unna dig en veckobukett menar jag. Tänk så mycket tråkigare/dåliga saker som folk lägger sina pengar på... nä, lite blommor på nöjeskontot tycker jag är bra. Dessutom mår man bra av dem - kanske hälften av kostnaden kan tas från friskvårdskontot?

  Kram

  SvaraRadera
 2. Ja, du gör rätt i som satsar på blommor! Så vackert och upplyftande att ha fräscha blommor hemma! Otroligt fint med de små rosa-vita blommorna till!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Vacker! I helgen föll jag för ett tyg med tryckt pelargonmönster, på formex- så vackert- och mera hållbart än en bukett;) Kram Johanna

  SvaraRadera
 4. Det är garanterat bättre för både kropp och själ att satsa på en bukett istället för det andra du nämnde.

  Fin bukett. Kram!

  SvaraRadera
 5. Hej Anna-Karin,
  jag håller med dig att när det är ute vinter, kan man ha våren inne. Vet du vad de fina vit-rosa blommorna heter? För jag köpte bara en kvist häromdagen, blev så förtjust i dem, men jag har ingen aning vad det är för någonting och den här stackars tjejen (hon tyckte det var pinsamt) i affären visste det inte heller.

  Ha en fin måndagskväll!
  Kram
  Ute

  SvaraRadera
 6. Vilka härliga bilder!

  SvaraRadera
 7. Tulpaner är en livsnödvändighet!! Jag har ett stort Höganäskrus som jag fyller...blir allra bäst med 25 ~ 30 tulpaner... Så här års går budgeten till dessa inköp =)

  SvaraRadera
 8. Riktigt riktigt fin! Jag ångrar så att jag inte köpte tulpaner senast jag handlade. Ska bli ändring på det på torsdag.

  Kram!

  SvaraRadera
 9. Underbart vacker. Ja, man måste få njuta av livets goda...för oss trädgårdsnördar är det blommorna som gäller.

  Kram

  SvaraRadera
 10. De vit-rosa blommorna kalls vaxblommor och gör sig väldigt bra ihop med tulpaner :) Fick en jättefin bukett av mina arbetskamrater i fredags, röda tulpaner, blå anemoner, lila limonium, ngt som såg ut som kvistar av något slag och hypericum. Ljuvligt! Tulpaner är lätta att binda bukett av också för man kan hålla buketten med blom"huvudena" neråt och liksom lägga dem på plats. Svårt att förklara, men det är iaf enklare så.

  SvaraRadera
 11. Mycket trevlig rutin tycker jag. Vackra blommor gör mig på bra humör och så lyfter det hemmet i stunder då allt känns lite grått och trist, dammigt, stökigt och rörigt.

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 12. Helt rätt att unna dig en bukett eller två! Det var minsann en tjusig bukett floristen gjort till dig.

  Jag har själv problem med "spiralformen"! Har t.o.m. skrivit ut bildinstruktioner från nätet för att jag vill lära mig. Det går väl sådär. Kanske läge att gå in i en blomsteraffär och be om en snabbkurs ;)

  Hälsar Tamara

  SvaraRadera
 13. Vilken vacker bukett!! Helt rätt att lägga pengar på nåt man mår bra av att titta på. :o)

  Kram

  SvaraRadera
 14. Mmmmm så ljuvligt! Härliga bilder.

  Ha en vårlik dag även om det snöar ute / Moa

  SvaraRadera
 15. Det gör du rätt i tycker jag. Så fantastiskt fin den är.
  Önskar dig också en fin dag, kram Maria ♥

  SvaraRadera
 16. Såååååå mycket hälsosammare med blommor än med cigaretter!
  Vaxblommor är fint tillsammans med tulpaner, fyller ut fint och håller länge.
  Kram
  Sussi

  SvaraRadera
 17. Fantastiskt vacker bukett! Man blir så lycklig av att ha vackra blommor hemma.

  Kika in hos mig så väntar en liten överraskning.

  kram kram

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!