tisdag 24 januari 2012

Kisthörna

I den hörna i gröna rummet som vetter mot hallen står en jättestor gammal kista från sambons sida av släkten. Den är av precis den där storleken som gör den svårplacerad, men i just det hörnet passar den perfekt. Perfekt också att den slukar mängder av förvaring, som extratäcken, kuddar och lakan som vi inte har plats för någon annanstans.


Till vardags tjänar kistlocket som förvaringsplats för sådant där man liksom inte vet var man ska göra av, som viktiga papper, pågående böcker, tidningar och ett och annat av sambons spelprojekt. Det blir nästan som ett litet avlastningsbord. (På bilden är det dock betydligt prydligare, med golvkudden jag brukar sitta på framför den öppna spisen och en gammal pläd med mormorsrutor.)

Jag har sett flera sådana här kistor på loppisar och på auktion. Många av dem är otroligt vackra, men  just därför att de är så stora och svårplacerade får man dem för en spottstyver. Lite synd att de inte kommer till användning, tycker jag. Tänk så mycket historia det ryms under locket! (Och prydnadskuddar att ta fram efter säsong!)

10 kommentarer:

 1. Det var verkligen en fin kista. Kan man dessutom hitta en plats där den passar är det ju perfekt.

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Så rätt du har, vi har en sånt fin kista i "röda huset" för jag blev stor förälskad men när vi kommer hem, hittade jag inte rätta plats.
  Men eran passar ju perfekt i hörnan.
  Kram
  Ute
  PS: Tack för tipset med blomman.

  SvaraRadera
 3. Ja, i gamla hus finns det ju aldrig för mycket förvaringsutrymme heller!

  SvaraRadera
 4. Så fin den kistan var! Ja, visst är de praktiska - har själv en som soffbord - satte hjul på den igår - vilket lyft!
  Ja, tänk så mycket de rymmer, vilken toppenbra möbel!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 5. Jättefin kista! Konstigt egentligen att de ska vara så billiga, tänk att få tag på en sådan billigt och använda som dynkuddförvaring utomhus (under tak då) i stället för en sån där ful i plast som jag har!

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. Jag ville ha en sådan kista när jag var liten, min kompis hade en och jag var så jäkla avundsjuk! Har inte funderat på det sen dess, tack för nostalgitrippen ;) Om jag haft plats (så säger väl alla) hade jag skaffat en!


  KRAM

  SvaraRadera
 7. Jag har också en kista men mycket mindre. Den är troligen över 100 år nu om man räknar med tiden hos mig. Den har svarta järnbeslag och brun väv. Hade tidningspapper på insidan och rest runt i världen, iaf i Sverige. Den är så söt och fylld med massor av ljusstakar och lyktor.

  Ann-Louise

  SvaraRadera
 8. Dessa är fina och kanon som förvaring! Vi har en i hallen, full med tjocka tröjor, vantar, mössor, halsdukar...... Perfekt. Min är dock ommålad i en vacker grön sliten look med några diskreta blommor på.
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 9. Jag gillar också såna kistor men har tyvärr ingen (ännu). Förresten, blev nyfiken på boken Trädgårdsglädje som du visade men den är "definitivt slut" på Bokus. :o(

  Kram

  SvaraRadera
 10. Det är skit, jag får inte uppdateringarna från din blogg. Jag missar hela tiden. Men nu är jag här.

  Kistan är jättefin och mormorsplädar virkar jag ju hela tiden så dom tycker jag också om och kudden är jättefin, det ser så mysigt ut!

  Agneta kram

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!