onsdag 25 januari 2012

Fönstertitt

Jag roar mig med att plocka om lite i fönstren här hemma. Nya växter och en och annan ny liten kruka sätter piff på tillvaron, som den här roliga varianten i plåt på fot från Miljögården


En del saker hittar man om man letar i sina gömmor, som de små minivaserna i krackelerat porslin. De är fyndade för en spottstyver på den danska billighetsaffären Søstrene Grene i Köpenhamn någon gång på tidigt 90-tal och har fått hänga med i olika sammanhang sedan dess. Återvinning, minsann!

Min fina Lisa Larson-Pippi (som jag fick när jag fyllde 40 i somras) har fått komma ut ur bokskåpet och står nu på fönsterbrädan och kikar ut. Jag är så kär i henne!


Jag är livrädd för att hon ska trilla ner och gå sönder, så sambon har fått test-gå med tunga steg fram och tillbaks i rummet för att kolla om fönsterbrädan sitter stadigt. Det gör den! 

För övrigt så är nog våra fönsterbrädor den enda dyra investering smeden gjorde medan han bodde i huset; de är gjorda i ljusgrå, italiensk marmor (enligt stenkunnig bekant) och väger två ton!

15 kommentarer:

 1. Så fint din lilla Pippi är, förstår att du är rädd om den. Trots allt fnissade jag här lite, när jag föreställde mig hur din sambo gick hit och dit med tunga steg. ;)

  Ha en fin kväll
  Kram
  Ute

  SvaraRadera
 2. Haha, jag kunde precis föreställa mig hur du kommenderade sambon att test-gå. En syn för gudar kan jag tro. Men man kan inte vara nog försiktig.

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Finaste Pipp! Kul att sambon fått test-gå. De är bra till mycket "doma där"... :)

  Søstrene Grene är en favorit. Besöker den och Notre Dame var gång jag är i Köpenhamn. Älskar båda butikerna. Har gjort fina fynd i båda butikerna!

  Kram Tamara

  SvaraRadera
 4. Vilken fin Pippi- bra att ha och kika på lite emellanåt och påminna sig själv om att man kan vara galen emellanåt;) Kram Johanna

  SvaraRadera
 5. Å, Søstrene Grene är en favorit när man är i Danmark. Va snyggt du har i fönstret. Hur lyckas du fota där, jag tycker det är omöjligt att fotografera i fönstret, har du något tips?

  Mvh
  Frida

  SvaraRadera
 6. Wow....två ton! Där borde Pippi stå stadigt! Men jag förstår att du är rädd om henne....
  Här hemma skulle mina fönsterbrädor också behöva piffas lite. Kanske får bli en tur till Ulriksdal i helgen, där brukar man bli inspirerad.
  kram
  Sussi

  SvaraRadera
 7. Jag tror du är lite som Pippi ja, va rädd om den dyrgripen!
  Kram!

  SvaraRadera
 8. Förstår att du är försiktig, jag är också kär i Pippi! Har varit på jakt efter en sån länge med de blir alltid så dyra. Ljuvlig är den i alla fall! Sostrarna grene är en underbar affär!! Jag bodde ett år i köpenhamn på 90-talet och sprang gärna ner trösklarna där. En favoritaffär! Fina vaser du fick tag i där, gillar krackeleringarna.
  Ha en fin fortsatt fin kväll!!

  SvaraRadera
 9. Så fint!
  Både flaskor och pippi=))

  Letar efter fina saker att ha i fönster eftersom att jag tar död på alla blommor...
  Och nu fick jag en idé också=))

  Ha en go dag/ Kram Hannis

  SvaraRadera
 10. Hon är verkligen fin din Pippi. Förstår att du är livrädd om henne. Miljögården är en av mina favoriter, de har så fina grejor.
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 11. Åååå...Søstrene Grene...så mysigt att gå där med alla prång, trångt och mörkt, men vilka fynd man kan göra!!
  Här skulle det nog också behövas plocka om lite fönstren, just nu står det spretiga pelargoner i väldigt många...
  Förstår att du är rädd om Pipp!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 12. Haha, vad man får sina män att göra för en. Verkligen en fin Pippi du har och jag håller med att det är roligt att greja ordning i fönstrena då och då.
  kram kram

  SvaraRadera
 13. Om jag minns rätt så var det sambon själv som kom med förslaget att gungtesta fönsterbrädet.

  Det är ju trots allt han som införskaffat prydnaden i fråga...

  SvaraRadera
 14. Vackra fönstersaker och urnan - så fin!

  Jättesöt Lisa Larson-pippi! Ja, det står ju rätt högt i pris så det vill till att den står stadigt! Jag har också marmor som fönsterbrädor i mitt "nya" hus - de sluttar lite framåt på en del ställen...!
  Ha en fortsatt skön torsdag!
  Lisa

  SvaraRadera
 15. Det är kul att "skylta om" ibland, när man riktigt känner för det för då blir man oftast nöjd. Din krukväxt var väldigt läcker!
  Agneta kram

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!