torsdag 19 januari 2012

Tvättstuga

När vi ändå är inne på skavanker kan jag lika gärna passa på att visa upp vår "tvättstuga"; det största utrymmet nere i källaren där den gamla inmurade oljetanken står. Det är inte alla som har ett alldeles eget skräckkabinett hemma, men det har minsann vi. (Ja mina vänner, mer oglamoröst än så här kan det nog inte bli på en heminredningsblogg, hehe!)


Om man bor i ett hus på 76 kvadrat så blir sådana här extrautrymmen ovärderliga, och att göra iordning här står högst upp på att-göra-listan. Muren ska rivas, oljetanken ska ut, väggar och golv ska muras om, och sedan ska hela rasket målas och inredas. I första hand ska rummet bli tvättstuga med plats för strykbräda och ett välbehövt linneskåp. 


Smedens gamla köksbord står redan här nere, perfekt att vika tvätt på. Tvättbrädan hittade vi i ett hörn bland en massa gammal bråte, strykjärnet är från loppis och tvättmedelsburkarna från Lyckliga Hildur i Kristianstad. Lite fint att vila ögonen på måste man ju ha redan nu!

Som pricken över i tänker vi göra iordning en badhörna. Någon modern lyxspa-variant blir det inte, men iallafall ett fristående badkar med tassar i gammal stil. Jag älskar att bada! Men det lär nog dröja innan det är dags för premiärdoppet...

16 kommentarer:

 1. Den var lite värre än min men inte mycket..
  Gillar detaljerna!

  kram o trevlig helg
  psst.har du börjat på skåpet?

  SvaraRadera
 2. Har jag köpt trams?!??!?!? Hehe!!

  I vår källare pågår just nu en upprustning, tvättstugan ingår dock inte i det projektet, tyvärr!

  Lycka till!
  /Frida

  SvaraRadera
 3. Underbara tvättmedelsburkar! Min tvättstuga är inte så glamorös den heller för tvättmaskinen står i min garderon i väntan på att vi ska kunna renovera!

  SvaraRadera
 4. Det blir en hel del ledig plats när man tar bort oljetanken. Vi gjorde det för något år sedan.
  Hoppas ni får/tar er möjlighet att göra vid där så det blir som ni vill ha det.

  När det gäller köket så är det säkert så att man blir hemmablind. Det ser jag tex. nu när vi har gardiner i köket igen. Hur har vi kunnat vara utan så länge??? Inte alls så fint som jag trodde. Utan gardiner alltså.
  Det finns säkert flera ställen här som vi inte ser längre men så plötsligt får man ögonen på det och renoverar snabbt som attan.

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Ah, men det tar väl bara en helg eller så att fixa de "få" grejerna! ;-D Ja, det gäller ju att tänka positivt så att man kommer igång. Jag kan gott se framför mig ett spa a la Toscana där i ett hörn.

  SvaraRadera
 6. DEn som väntar på något gott..

  SvaraRadera
 7. Håller med Fröken Fräken. Den källaren fixar ni till på nolltid. Det är ju bara... :)

  Jag tycker inte det är så gräsligt illa. Golvet ser ju nästan nypolerat ut. Förutom den lilla högen under lakanen. Men vaddå, lite skit i hörnen har väl ingen dött av.

  Kanske är jag okunnig, men varför murar man in oljetanken?! Det kan väl inte vara et smartaste om den t.ex. skulle börja läcka. Nu behöver ju inte ni bry er om det men den "lösningen" har jag aldrig sett.

  Hälsar Tamara

  SvaraRadera
 8. Skräckkabinett! Det var bra. Det ordet ska jag nog sno rakt av, för det är en passande beskrivning av vissa delar i min källare också. I mitt fall är inte "tvättstugan" värst, utan mitt jordrum. Jodå, det är inte alla som kan skryta med att ha ett rum utan golv utan bara jord. Tidigare ägare hade visst planer på att göra en gillestuga där nere och då började de med att ta bort hela betonggolvet. Varför?!!! Men så är det väl att bo i gamla hus antar jag, det finns mycket som är oförklarligt. Man får göra som du och tänka framåt. Det där kommer att ordna sig på ett litet kick.

  Ha en härlig helg. Kram!

  SvaraRadera
 9. Jag kan säga att vår källare är snäppet värre. Jag tycker du har det riktigt undanplockat och fint....haha! Vår källare är sprängfylld med skräp, försöker samla energi för en storröjning men den vill inte infinna sig.Skulle jag visa bilder på den skulle jag nog skrämma bort de få bloggbesökare jag har.
  Vilket härligt utrymme ni kommer att få, och badkaret låter ju kanon. Jag har inte heller badkar men hoppas på det inom en överskådlig framtid.
  Ha det så gott!
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 10. Jodå söta! Det finns något som är mer oglamorlöst...mitt vardagsrum!
  Just nu kommer man inte in och får hoppa runt över saker som en bergsklättrare!

  Tror ni kommer fixa till det suveränt. Och när det väl är klart kan du krypa ner och njuta i badet=))

  En fin helg till dig!

  SvaraRadera
 11. Där har ni nå't att bita i!
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 12. Hej Anna-Karin! Tack för din kommentar. Kul att du kände igen dörren, de kanske är vanligare än vad man tror..........Med lite tur har ni en vacker gammal spegeldörr under ytskiktet. Kolla om du ser spikhuvudena längs med ytterkanten, under målarfärgen. Då är det värt att kolla vad som finns under. Lycka till!

  Med ett hus på 76 kvm är källaren guld värd. Visst är det en hel del jobb men fullt genomförbart. Utmärkt semesterprojekt! Håll oss uppdaterade, alltid kul att lära av andras projekt.
  Hälsningar Moa

  SvaraRadera
 13. Stort projekt men kul att planera och sätta tänderna i! Ska ni köra igång snart?

  Kram!!

  SvaraRadera
 14. Ja tänk så mycket mer utrymme ni kommer att få då både mur och tank är borta. Härligt med planer på badkar!
  Trevlig helg önskar jag,
  /Cia

  SvaraRadera
 15. Hej!

  Behöver ni hjälp med att ta ut tanken så håller min son på med sånt i sin firma.

  Mvh EvaA i samma "Glesbygd"

  SvaraRadera
 16. Vi har också ett eget skräckrum! Ett rum helt utan fönster, med röd heltäckningsmatta och gulbrunrandiga tapeter. Det sjukaste är dock dörren, som har en hasp på utsidan men ingen öppningsanordning på insidan. Svårt bisarrt (vi kallar det för fritzlrummet).

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!