onsdag 18 januari 2012

Kakel spektakel

I köket på Solhäll sitter det originalkakelplattor från 50-talet (minst). De är vaniljgula, blankglaserade och har fogar som släpper i parti och minut. Dessutom hänger plattorna lite som de vill; kakelkryss och vattenpass var nog inget för den som satte upp det en gång i tiden. Att kakla direkt på en masonitplatta var väl kanske inte heller så smart. Trycker man lite lätt med handflatan så kan man liksom "gunga" hela väggen ovanför diskbänken.


Jag trodde att ett nytt kök var det första jag skulle vilja få fixat när jag blev husägare. Tänk så fel jag hade! Eller så har jag blivit rejält hemmablind. (Ju mer jag tänker på det, desto mer lutar jag faktiskt åt det senare alternativet, hehe!)

9 kommentarer:

 1. Fortsätt du att vara hemmablind! Kakelplattorna ser läckra ut såhär på bild, men jag vet ju inte hur praktiskt det är och hur överiga köket ter sej! Det ska ju fungera, men det gör det säkert!

  Härliga färger på bilden, du gör verkligen skäl för namnet "fröken Grön"! :)
  Ha en härlig kväll!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Tycker ni har ett alldeles ljuvligt 50-talskök!! Hur charmigt som helst. Självklart mer praktiskt med ett nytt kök men den charmen ni har är ju svår att få i ett nytt. Underbara gröna färger, och kokumsemaljen du visat i ett tidigare inlägg passar ju bara bäst hos er!
  Ha det så himla fint!
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 3. Läckra plattor tycker jag. Låt det vara så länge. Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Kan inte låta bli att tycka att färgen är riktigt läcker! Själv har jag ett mönstrat 70-talskakel som jag faktiskt har börjat gilla mer och mer så ibland är det tur att man inte hinner riva allt.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Äsch, det är bara charmigt ju! Riktigt härliga färger är det. :o)

  Kram

  SvaraRadera
 6. Fortsätt vara hemmablind, för de där kakelplattorna har verkligen sin charm!
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 7. Hej där Fröken! Vilka go´a färger du har i köket. Jag har gjort lite av samma resa som du har gjort.

  Vi renoverade vårt kök under sommaren för det är tufft att renovera kök eftersom det anv så mkt. Vi sparade halva köksinredningen (original) och köpte resten nytt. Sedan lämnade vi alla köksluckor och lådor till lackverksta för att få ett enhetligt intryck. Vi bytte samtidigt stammar och gamla vattenrör för att undvika vattenskador i framtiden. Nu är vi väldigt nöjda med vårt kök.

  Hur som helst, ha inte bråttom. Huvudsaken att ni trivs.

  Ha en finfin dag hälsar Moa

  SvaraRadera
 8. Precis så tänkte jag när vi köpte vårt hus för mer än 10 år sedan, har nog också blivit alldeles hemmablind!! ;D

  Mvh
  Frida

  SvaraRadera
 9. Det där kaklet är ju underbart! Lite ny fog så ser resten ut som nytt... Behåll säger jag! ;)

  Hälsar Tamara

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!