tisdag 13 mars 2012

Pigga pasteller

Är det vårkänsla ute, så är man ju pigg på vårkänsla även inomhus. Så här års brukar jag alltid drabbas av en längtan efter pasteller! 

I köket tar jag fram mina pastelliga loppistallrikar (en salig blandning av Gustavsberg och engelska tallrikar från 50-60-talet), som jag använder till lite av varje och som jag absolut känner att jag vill ha fler av. Glassigare än så här blir det nästan inte!


Häromdagen hittade jag likaledes pastelliga handdukar från läckra danska inredningsföretaget Krasilnikoff. Blått är inte en färg som är så vanligt förekommande här hemma, men en liten klick ljusblått i köket är inte så dumt ändå.


Nu ska jag kika in på Leila Lindholms General Store, som slog upp portarna på nätet idag. Har hört ryktas att där ska finnas en hel del vintage-pryttlar, och kanske finns det fler pigga pasteller att frossa i! 

11 kommentarer:

 1. Härligt vårigt med pastellerna!! Handduken var jättefin!
  Hörde att Leilas sida kraschade i början för det var så stort tryck, tror jag det! Hon har verkligen lyckats att skapa ett riktigt fint koncept!
  Ha en fortsatt fin vecka, kram Jenny

  SvaraRadera
 2. Underbara tallrikar! Min mormor hade sådana som du har underst i högen. Jag ärvde dem och ställde dem längst in i ett skåp - för fina och för många minnen för att använda. För något år sedan tog jag fram dem, använde dem jättemycket när barnen var små. Nu finns bara en kvar, men jag har njutit av att använda dem, och tänkt på min underbara söta mormor. Mycket mer glädje än att ha dem längst in i ett skåp.

  SvaraRadera
 3. Fina loppisfynd! Det där med loppis är fantastiskt tycker jag, man kan gå runt och titta på en massa "skit" och tänka vem vill ha det där? Så helt plötsligt står man framför något man bara måste ha. Var på loppis med familjen W i söndags då syrran och jag rafsade i en låda och hittar påskljusstakar som är riktigt fula, föreställer en påsklilja i knallgult plast. Ja du hör själv snygga e dom inte men vår farmor hade sådana och då var jag bara tvungen att köpa dom. Det är nog bara loppisfrälsta som kan förstå... eller? /Carina

  SvaraRadera
 4. Både snygga färger och härlig form på dem tallrikarna.

  Pasteller brukar jag inte bli sugen på förrän påsk, fram tills dess blir det blir det nog "bara" isigt blå toner.

  Hoppas du har en fin tisdag!

  SvaraRadera
 5. Så snyggt med de pastelliga tallrikarna. Fint att blanda färger. Visst är det så att man med vårsolens glans längtar efter mer ljus i inredningen. Plus att man väldigt tydligt ser allt damm och spindelväv som kamouflerats så bra hela mörka vintern ;-) Mindre kul det där.

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 6. Ja, det är som om våren triggar igång längtan efter pasteller!

  Vilken härlig samling av porslin!!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 7. Pastell är vårigt helt klart. Jag ska också springa in hos Leila.

  kram

  SvaraRadera
 8. Jag blir också pastell- (och prick)tokig när våren kommer! Härligt härligt.

  Kramar

  SvaraRadera
 9. Gillar alltid pasteller :) Dina tallrikar är skitcoola, snyggt! Kul att duka med dem!

  Kramar på dig!

  SvaraRadera
 10. Fina tallrikshögen!
  Du har väl den framme så man ser den?
  Gillar lager på lager=))

  Hoppas att du har våren hos dig nu!

  SvaraRadera
 11. Åh vilka fina tallrikar du lyckats samla ihop. Vill med ha, får nog ge mig ut på loppisjakt i helgen,
  kram anna

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!