söndag 13 maj 2012

Buskrosor

Nog blev det en tur till plantskolan idag. Ja, till två stycken faktiskt. Både Solhaga och Växthuset ligger strax utanför Kristianstad, och jag brukar försöka klämma båda när jag ändå har kört nästan 3 mil från "Glesbygd". De kompletterar varandra bra i utbud och har även andra trevliga saker på trädgårdstema.

Hem kom jag med 10 buskrosplantor: Stanwell Perpetual (rosa), Jacques Cartier (vit) och Nina Renaissance (citron/creme). Eftersom jag (som vanligt) inte hade gjort förarbetet innan jag handlade växter, så fick jag börja med att gräva bort 6 kvm grässvål, för att sedan äntligen kunna plantera rosorna efter konstens alla regler.

Väl nere i jorden ser plantorna ganska fjuttiga ut, men förhoppningsvis kan vi se fram emot en härlig rosenhäck mellan oss och granntomten framöver. (Det syns inte riktigt på bilden, men vår tomt ligger nästan en halvmeter högre.)


Tro det eller ej, men busken i bakgrunden allra längst ut mot gatan är faktiskt en buxbom! Vi har en till som nästan är ännu större. Vi har aldrig gjort något med dem, men de behöver nog få sig en liten trimning i sommar Fast jag vill inte forma till dem för mycket; jag gillar när de är lite sådär lagom vilda. (Som allt annat i den här trädgården...)

P.S. Tack snälla Famme; det var dina julklappspengar som kom så väl till pass idag! D.S.

10 kommentarer:

 1. Åh så vackert det kommer att bli med så många rosbuskar!
  Vilken fantastisk buxbom! Jag gillar också det vilda, vet inte om jag vågat sätta saxen i den!
  HA det bra!
  Ullis

  SvaraRadera
 2. Å vad kuuuuul!
  Jag har ju varit på trädgårdskurs idag, men det är ju toppen att titta in här hos en som har gröna fingrar för tips och inspiration :)

  kram!

  SvaraRadera
 3. Det där kommer bli superfint! Vilket jättejobb du gjort idag med tanke på att du förberett innan inköpet. Snygg kant mot gräset, men så har du ju bra verktyg :)

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig trädgårdsdag med både växtshopping och grävning (det känns ju bra efteråt när det väl är gjort;-))
  Det kommer bli tjusigt med en hel roshäck. Lite julfirande i maj är inte illa det :-)

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 5. Det där kommer bli jättefint, det ser väldigt lovande ut! Tänk att kunna gå där och sticka näsan i underbart doftande blommor hela sommaren :)
  Jag skulle knappt våga klippa en så vacker buxbom, de är sällsynta, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 6. Då kanske du var på Solhaga när jag körde där förbi.

  Jag fick mig ett gott skratt när jag läste ditt inlägg. Trodde nämligen först att där stod att du grävt bort 6 km grässvål och du kan ju gissa vilka konstiga bilder jag fick i huvudet då. En helt slut Fröken Grön, alldeles förstörd i ryggen som hasar sig fram, nästa på knä. SÅ fel det kan bli pga av en missad bokstav och så fort hjärnan skenar iväg.

  Det ska bli spännande att följa rosornas tillväxt.

  Kramar!

  SvaraRadera
 7. Vad fint det kommer bli både för er och grannen!

  Ha en bra dag!

  Marie

  SvaraRadera
 8. En egen rosenträdgård!!! Så himla UNDERBART!

  SvaraRadera
 9. **Oh va fint det kommer bli, nu inspirerade du mig lite =) Men det får vänta till nästa år =),älskar att gå på både Växthuset & på solhaga, alltid hittar man något=) kramen/Emma**

  SvaraRadera
 10. Tänk...den här årstiden skulle nog min lön kunna gå direkt in på nån handelsträdgårds konto...det känns som om den bara tar en liten omväg över mitt konto...sen blir det lite som hos dej, jag kommer hem med plantor som jag inte riktigt vet vart de ska planteras...
  Kram kram

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!