fredag 11 maj 2012

Mäta regn?

VARJE år vid den här tiden på året gör jag samma konstaterande: Att regnmätaren (som blivit kvarglömd ute under vintern) har frusit sönder. Tänk att man aldrig lär sig... Fast med tanke på att den årliga kostnaden för att investera i en ny är sisådär 12 kronor, så kan man ju tycka att det är ett ganska litet problem.

Ett år ökade dock kostnaden med 100%. Då fick vi nämligen köpa ny regnmätare redan i slutet på juni, efter att två extra glada midsommargäster övat prickskytte med luftgeväret framåt småtimmarna. (Ja, jag säger då det...)


Man kan ju i och för sig undra vad en sifferblind humanist som jag ska med en regnmätare till; det där kapitlet med volym och måttenheter var ju aldrig direkt min grej i skolan. (Men visst fick jag faktiskt till procenträkningen rätt i meningen här ovan? Jag måste ha varit ovanligt alert just den mattelektionen!) Måste man veta exakt hur mycket det regnar över huvudtaget? Man är ju inte dummare än att man ser om det regnar mycket eller lite, eller hur?

Tack kära ni för alla fina tips på "litterär grönska" efter förra inlägget; kanske blir det en tur till plantskolan redan imorgon. Tills dess får vi alla njuta av att det är fredagkväll, hurra!

6 kommentarer:

 1. Jag gjorde en regnmätare själv förra året. Eller gjorde och gjorde, jag blåste ju inte glaset själv precis men...En glasburk där jag/maken ristade inte millimetrar hänger nu på en böjd armeringspinne.Går nog inte att glömma den ute på vintern.

  Kramar!

  (Jag var inte heller bra på matte men nu är jag med på matte-A och jag kan faktiskt hjälpa våra elever titt som tätt. Har nog med mognad i hjärnan att göra.)

  SvaraRadera
 2. Ha ha känner igen det där att glömma regnmätaren ute på vintern;))

  Kul att du vill vara med utlottningen,önskar dig lycka till;)

  Trevlig helg
  Kram

  SvaraRadera
 3. Hehe, nog ser man hur mycket det regnar! Som nu, tror att det största regnmolnet fastnat ovanför uppsala...

  Svar på din fråga=))
  Jag flyttar till min nya lägenhet direkt. Det har varit så mycket tjafs och strul runt det här så jag är helt less. Om dom fått som dom velat så hade jag flyttat 4 ggr på 7 månader!! Men nu blev det ändrat tack och lov.

  Ha en riktigt mysig helg nu!

  SvaraRadera
 4. ...och nu är fredagkvällen över och det är lördag och jättemulet här, normal tem. på ca +8 grader igen! Vi har haft riktigt varmt och regnigt här! Tala om drivhus!
  Regnmätare eller inte...hm...ja, själv är jag ju ett riktigt "kontrollfreak" och vill absolut veta hur mycket det har regnat - dessutom vet jag också hur mycket jag behöver vattna och OM jag behöver vattna framöver...!
  Jodå, glömt regnmätaren över vintern har jag också gjort men, som sagt - en ganska ringa investering!:) Prickskyttar har jag däremot inte i min trädgård!

  Ha en skön helg!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 5. Det är ju lite kul att hålla koll på sådant där, jag har ingen själv dock men skulle mycket väl kunna skaffa. :-)

  SvaraRadera
 6. Jag vet iaf var jag INTE ska fira midsommar i år och det är i närheten av Glesbygd. Det verkar vara förenat med livsfara i de trakterna. Skjuts hej vilt! Bönder... ;)

  Inget mer regn denna helgen va? Nu vill vi ha sooool!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!