tisdag 17 juli 2012

Blommande Nelly

Ni kanske kommer ihåg klematisfröken Nelly Moser, som jag planterade mot husväggen i början av sommaren. Då var jag i valet och kvalet om jag skulle klippa ner plantan eller inte, men i sista stund bangade jag ur och lät henne vara. Glad är jag för det, för hon tycks gilla sin plats, har klättrat en bra bit upp på armeringsnätet och belönar mig nu med stora ljuvliga blommor.

Bladlössen (och säkert också någon annan ohyra) har tyvärr varit framme här också, men jag har försökt hålla efter dem med såpvatten så gott jag har kunnat.


Idag trotsar vi skurarna och städar ur garaget ute i ladan. Vi är världsmästare på att fylla utrymmet där med allehanda skräp, så en rensning är verkligen välbehövlig. Kan tänka mig att det blir många rundor till tippen...


P.S. Tack för alla fina tips om jordgubbsodling efter inlägget igår! D.S.

6 kommentarer:

 1. När det gäller jordgubbarna så har vi våra i upphöjda avlånga lådor. I den ena lådan blev det god skörd i år men inte i den andra. Kan vara olika sorter kanske men egentligen tror jag inte det. Tror att det kommer lika mycket sol. Plantorna bär som bäst andra och tredje året. Det lärde min mormor mig i alla fall.

  Fin klematis!

  Rensa kan man alltid behöva, både här och där. Maken röjde lite i sin garderob i går och det är alltid något. Sonen röjde här om dagen och det blev dyrt för honom att fylla på nytt igen. Han har växt en cm bara sedan skolavslutningen och 9 cm på ett år. Fötterna växer de också. Större än Stefans nu.

  VI ska nog ta en tur någonstans i em när Erica slutat jobba. Vi har bara en veckas ledigt tillsammans alla fyra i år så vi får hitta på lite då och då istället.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Dendär lilla fröken har jag också! Fick den för många år sedan och planterade! Det stod nog i 10 år utan att ha gjort så mycket väsen av sej - till slut trodde jag den var helt död, för det hände absolut ingenting. När jag grävde upp den såg jag att det var liv i roten och planterade om den och se - den började växa som attan! Iår var den översållad med blommor och den verkar ju växa på fjolårs skotten!
  Visst är den vacker!!! Min är nu överblommad. Lycka till med din!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Röja är ju en sysselsättning som alltid går att ta till. Konstigt att det alltid finns så mycket skräp därhemma!

  Hoppas ni inte blir helt bortspolade av alla regnskurar.
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Älskar att röja, blir så skönt i själen efteråt!
  Nelly är så fin, min Bateman eller vad den heter blommar snart nu!

  kramen

  SvaraRadera
 5. Undrar om det är Nelly Moser jag har. Min är så himla blekrosa och växer vid New Dawnrosen. Man ser knappt skillnad på dem.

  Men allt som blommar blir man glad av, so what..

  Lycka till med röjningen!

  SvaraRadera
 6. **Jättefin klematis, min fick tyvärr svamp så jag fick klippa ner den=( har jag tur kanske den kommer nästa år, så den som väntar på något gott....Kramen/Emma**

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!