måndag 16 juli 2012

Jordgubbar

En av sommarens dagliga höjdpunkter är utan tvekan jordgubbsätandet. Vi har köpt och ätit minst en liter varje dag; ibland två. De är goda att äta som de är eller på frukostfilen, men allra helst äter jag dem i skål med en skvätt gräddmjölk. Som en smak av paradiset! 


Men snart är det slut med njutandet, för nu står det på en lapp på jordgubbsståndet nere vid affären att jordgubbssäsongen snart är slut. Vilken sorg... Frysta jordgubbar i all ära, men det är inte riktigt detsamma som att äta färska, solmogna bär. 

Våra egna jordgubbsplantor gav inte någon vidare stor skörd i år. De är planterade i pallkrage, och jag börjar undra om de får för lite sol där. Kanske det får bli ett friland till nästa år. Någon som lyckats bättre med sina pallkragegubbar som kan komma med råd?

9 kommentarer:

 1. Har både smultron- och jordgubbsplantor i pallkragar (har staplat 2 på varandra) och det växer så det knakar!!! Funkar hur bra som helst!
  Trevlig blogg :-)
  / Mia

  SvaraRadera
 2. Mmmm, jordgubbar!
  Självplockning brukar hålla på ett par veckor efter att de slutat sälja i sina jordgubbsstånd, har ni ingen så´n nära?
  Ulrika

  SvaraRadera
 3. Jag ska få chokladdoppade jordgubbar i kväll! mmmh, det finns ingenting bättre! Mina plantor bär många bär, men det regnar här för mycket, kan inte tänka mig att de kan bli söt och röd! :(
  Kram

  SvaraRadera
 4. Jessica, grannen16 juli 2012 kl. 20:19

  Våra har fått många bär, men ligisten Elias plockar ALLA han kan se, vita eller röda...

  SvaraRadera
 5. Jag har oxå jordgubbsplantor i pallkragar (har staplat 2 på varandra) och de växer så det knakar som någon skrev ovan. Söderläge. Tyvärr minns jag inte sorten. Tredje året och detta är en sort som ger 2 - 3 skördar per sommar, söta och goda. Underbart. Har även fyllt frysen med köpegubbar och socker till filen i höst

  SvaraRadera
 6. Ja, jordgubbarna tar snart slut här också och jag brukar alltid plocka lite självplock, men det har inte blivit någon i år.....
  Våra egna jordgubbar, vi har två pallkragar, har givit jättebra fast vädret varit dåligt. Dom står direkt på jorden och fick lite ny jord emellan sig och gödning i våras. Det fungerar jättebra. Och så har jag pinnar med CD skivor över så att inte fåglarna ska äta upp dom!
  Och precis, när man äter dom ska dom vara direkt från landet eller ur kartongen, absolut!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 7. Jordgubbarna är tyvärr snart slut, men nu är blåbären här. Det är bara att fortsätta frossa!
  =)

  SvaraRadera
 8. Vi har också jordgubbarna i pallkrage och de har gett rikligt med bär utom i år eftersom vi delade dem i våras. Jag brukar hämta sjövass på våren och lägga runt plantorna, dels för att bären inte ska ligga på jorden och dels för att vassen gödslar bären när den bryts ner och samtidigt jordförbättrar. Win-win :)

  SvaraRadera
 9. Jordgubbar med ovispad grädde är min favorit.
  Och socker på förstås=))

  Ha en skön dag!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!