onsdag 25 juli 2012

Litet grusprojekt

Ja, nu är jag inte direkt typen som sitter stilla och tar igen mig på semestern. Länge har jag gått och stört mig på "fulhörnan" vid källartrappan, där ogräset alltid växer vilt och där jag tenderar att ställa skräp som jag inte vet var jag ska göra av. Att ta tag i det lilla projektet när termometern visar 28 grader är väl en alldeles utmärkt idé. Jag menar, då är man ju ändå svettig!

Jag skar helt sonika bort grässvålen, rensade undan allt ogräs som växte mot husväggen, lade markduk och skrapade ihop resterna av vår gamla grushög som låg lite här och där på uppfarten. Någon "före-bild" tänkte jag inte på att ta, men här är iallafall resultatet. (Ja, ni ser rätt: Man måste gå under stegen om man vill använda den här ingången. Här är vi inte skrockfulla...)


Eftersom vattnet brukar forsa ganska rejält ur det här stupröret när det regnar, så gjorde jag en liten avrinningsinstallation med stenar under utloppet. Slipstenen och senapskulan är "skatter" upphittade i ladan. Den klumpiga parasollfoten är en sån där skräpgrej som fortfarande inte har hittat något vettigare ställe. Den är så TUNG så man lyfter den liksom inte i onödan. (Inte använd på tre år, men den KAN ju vara bra att ha!)


Resultatet blev hur som helst en yta som är mycket mer lätthanterlig och som jag slipper svära över nästa gång jag klipper gräset. Den skrangliga trädgårdsstolen får stå här så länge, och buxbomklotet i tunna har jag ställt här för att det åtminstone ska finnas något som är trevligt att titta på. Eldosan på väggen är ju inte übercharmig, precis...

Hmmm, ännu en ledig varm dag imorgon; undra vad jag ska hitta på då? Måla ett fönster, kanske?!

8 kommentarer:

 1. Jag tycker det har blivit jättefint.

  SvaraRadera
 2. Jessica, grannen25 juli 2012 19:43

  Hjälpa din granne med en rabatt kanske?? Du kan få en lila nävar för besväret ;)

  SvaraRadera
 3. Näva skulle det stå såklart :)

  SvaraRadera
 4. Det där blev snyggt!

  Marie:)

  SvaraRadera
 5. Stiligt! Jag försökte mig också på några mindre små projekt men kroknade i värme. Nu har vi kvällsbadat och energin kommer åter, kanske dags för lite kvällspyssel därute innan det blir helt mörkt...? Kram Hanna

  SvaraRadera
 6. Stolen är underbar :) Tack för tipset om Jansro

  SvaraRadera
 7. Blir så imponerad av folk som kan få det att se ut som om det alltid har sett ut sådär. Jättefint :)

  SvaraRadera
 8. Hej!

  Ni är så uppfinningsrika i er trädgård. Jag nästan stannar varje gång jag kör förbi o kollar in för ni har alltid något nytt hos er.
  Tack för en givande blogg som kollas av mig varje dag.

  Kram EvaA

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!