lördag 18 augusti 2012

Lerkärlet Krukmakeri

Alldeles utanför vårt lilla samhälle ligger Lerkärlet Krukmakeri. Vi har åkt förbi där hur många gånger som helst i flera år, men det har aldrig blivit av att vi har stannat. Idag blev det ändring på det, och till min stora förtjusning upptäckte jag att de både hade trädgårdsprydnader och designade växtstöd. Fina skålar, fat och muggar fanns det också. Plånboken är nog glad att vi inte har stannat till där tidigare, för jag hade kunnat köpa ALLT i hela butiken!

Efter att ha gått och klämt på allt det fina inhandlade vi till slut en jättefin amfora i terrakotta, gjord av modell från antikens Pompeji. Den blev väldans läcker i stenröset under stupröret vid källartrappan!


Sen kunde jag inte motstå tre grönglaserade päronformade droppar som hänger och dinglar i fina tjärade rep.


Jag har hängt dem i vårt mossiga gamla päronträd, där de passar riktigt bra. Färgen gör att de inte är så omedelbara (och att de var lite svårfångade på bild), men jag gillar när man inte upptäcker allt i trädgården på en gång. Och nog är det lite roligt att ha permanenta päron dinglandes från grenarna!


På Lerkärlet Krukmakeri tror jag det finns något för alla smaker och trädgårdar. Här kommer jag iallafall att stanna fler gånger!

9 kommentarer:

 1. Oj så fina! Jag tänkte just idag att jag skulle vilja ha lite mer "pynt". Inte tomtar och troll precis men en ny lykta skulle jag vilja ha och gärna något som hänger typ så som dem du visar.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Oj, så fint! Det är nog sånt jag behöver för att piffa upp min trädgård, för det där med växter orkar jag inte riktigt med... ;D

  SvaraRadera
 3. Jessica, grannen18 augusti 2012 18:35

  Oooo, får nog bli ett stopp där för mig oxå, utan barnen! Växtstöd låter lockande!

  SvaraRadera
 4. Trädgård är som heminredning som aldrig tar slut...

  SvaraRadera
 5. så fina saker du har köpt.
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 6. Åh, vad jag gillar päronen! Om jag bara haft en trädgård med ett träd...

  SvaraRadera
 7. Vilka underbara droppar! :-)

  SvaraRadera
 8. Oh, det verkar vara ett sånt där ställe som är livsfarligt att gå in på.....gillar dina päron, trädgårdssmycken är så fint!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 9. Päronen var verkligen jättefina, förstår att du fastnade för dem! Jag vill inte heller ha mina trädgårdsprydnader för skrikiga eller lättupptäckta och de där var precis lagom. Jättesöta :)

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!