fredag 12 oktober 2012

Fredagsfröjd

Häromdan skrev Tamara en kommentar hos mig där hon nämnde en ny affär som jag borde ta mig en titt på. Jag missuppfattade henne helt och trodde att det handlade om en djuraffär som jag vet ligger stax utanför mitt lilla samhälle. Haha, så tokigt det kan bli! 

Idag vet jag bättre, för i fikarummet på jobbet pratades det nämligen om Fröjd af Sverige, som hade sin premiäröppning i Osby idag. Flera av oss smet dit efter jobbet för en titt, och nog var det en trevlig butik vi hittade. Där fanns en härlig blandning av gammalt och nytt, och dessutom mängder med färska snittblommor á la dansk stil, vilket kändes lite nytänkande.


Jag klämde på lite av varje och köpte till slut med mig fina små ljusmanchetter i patinerad zink och en märkligt spretig krukväxt som heter sophora. (Vilken minnesteknik jag har använt för att memorera det namnet kan ni ju grunna på...) 


Och nu är det fredag igen, hurra! Nu ska jag ner till affären och bunkra gottis. Kram på er där ute i stugorna, och ett stort tack till Helen i Dalarna för länktipset angående hur man skarvar gamla brädgolv!

6 kommentarer:

 1. Jessica, grannen12 oktober 2012 19:45

  Sophora heter den vill jag minnas, har tre ståtliga exemplar från vår fina blomsterhandel här i byn. Låter spännande med lite nytt koncept i affärsvärlden! Får se till att få sig en titt där snart!

  SvaraRadera
 2. Ha en bra helg!
  Låter som en bra start på den.
  Ulrika

  SvaraRadera
 3. Så himla fina bilder! Underbart!
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 4. Spännande med ny affär. Jag fick mig en liten sväng på stan idag för att hjälpa både son och dotter med presentinköp. Kul att man duger som smakråd ännu :)

  Fin blomma med konstigt namn.

  Kramar

  SvaraRadera
 5. Hejsan!
  Nu var det längesen jag kikade in men jag har haft en paus.Ibland måste man prioritera.Men nu är jag tillbaka och har mycket härlig läsning att njuta av! :)
  Den gulliga lilla glassmaskinen du önskade dig har jag och kan verkligen rekomendera den. Blir den godaste glassen!!Den går varm här i perioder!Det blir inte så mycket i varje skål men då får man göra två! :) Vilket fint brädgolv som tittade fram där. Vi har också behövt skarva här och där, men det går utmärkt och blir bara så charmigt!Ditt inlägg om att vara hemmakär, oj vad jag känner igen mig i varje ord du skriver.Det är en fantastisk känsla, SÄRSKILT när inget är planerat!
  Ha en fin helg!
  Kram från värmland!

  SvaraRadera
 6. Ah, härligt med en ny inspirerande butik!
  Hihi, nä kan inte komma på hur du kom ihåg det :) växten är jättesöt, såg en sån på Zetas och ångrar nu att jag inte köpte en!

  Ha en fortsatt fin helg, kram Marie-Louise

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!