söndag 16 december 2012

Äntligen Älmhult

Vi vaknade till en dimmig och grå tredje advent, och jag bestämde mig för att ta den där turen till det nya IKEA-varuhuset i Älmhult som jag funderat på i en hel månad. Jag stålsatte mig och förberedde mig på det värsta, men jag måste säga att jag blev positivt överraskad över hur lite folk det faktiskt var där, en söndag så här innan jul.

Positivt överraskad blev jag också över hur mycket nytt och trevligt det faktiskt fanns att titta på. Ner i kundvagnen slank (förutom värmeljus och kronljus, som tenderar att hamna där per automatik) en grön värmeljuslykta med det passande namnet Mörker...


... gröna dricksglas ur serien Krokett...


... de i "Blogglandia" numera klassiska 9-kronorsglasen Pokal (som passar alldeles utmärkt att servera julmusten i till jul)...


... taklampan Foto i ny skön grön färg (som ska hamna ovanför köksbordet eller nere i tvättstugan)...


... och ett fint överkast (det högra på bilden) ur den tillfälliga kollektionen Fjälltåg (som är så himla läcker att den förtjänar ett eget inlägg framöver).


Och så kom man hem, och så drack man kaffe, och så blev det mörkt... (Därför lånar jag dagens bilder från IKEA:s hemsida.) Och imorgon är det måndag. Ja, jag säger då det...

12 kommentarer:

  1. Jag har varit i startgroparna flera gånger och på väg att resa till det stora varuhuset! Ännu har det inte blivit av och jag vet inte om det blir någon resa innan julen!
    Så kul att se vad du hittade! Många saker jag inte sett tidigare! Både lyktan och lampan var ju perfekta för en Fröken Grön!
    Härlig pläd också och säkert välbehövlig när man bor på landet med tillhörande golvdrag i huset (i alla fall är det så här:))!
    Ha en fin söndagskväll!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  2. Jag måste berätta, när jag fyllde år här för leden fick jag just den lyktan av sonen. Vem tänkte jag på då? En viss Fröken Grön och att "Den skulle minsann passa bra i hennes kök". Den passar också bra i mitt kök kan jag tillägga och vi har den tänd varje kväll. Kram

    SvaraRadera
  3. Så roligt att det ser ut att finnas lite snygga nyheter och den där lyktan skulle kunna få bo hos mig med!!
    Japp ny vecka men sista innan ledighet, det tackar man för:)!

    Ha det fint, kram Marie-Louise

    SvaraRadera
  4. Den gröna lampan är helt underbar!
    Önskar dig en härlig tredje advent!

    SvaraRadera
  5. Vad mycket fint du shoppat.
    Flera av grejerna är ju som gjorda för fröken...........

    Jag måste väl vara den enda som missat dessa superfina glas.

    Kram

    SvaraRadera
  6. Jaah- allt passar ju bara så bra in hos er! :)

    SvaraRadera
  7. Vilka fina saker du kom hem med.. Nu måste jag också till Ikea kände jag :)

    SvaraRadera
  8. Åååå va fina saker! Trodde det skulle va mycket folk idag så jag blev hemma med kalopsen :) nästa söndag kanske ;)

    SvaraRadera
  9. Är det Sveriges största IKEA-varuhus nu? Eller är det Malmö..? Eller Kungens kurva i Sthlm.? Oavsett, måste vara kul att hälsa på där IKEA började! Så mycket grönt du hittade, lampan var underbar! Och de där glasen... 9 kr säger du? Hmz.. Jag har haft Iittala i åratal, senaste omgången fick vi 12 st "vanliga" i bröllopspresent men nu, 4 år senare, är alla utom två sönder. Det är fan ingen bra kvalitet!! Ska tillägga att det är tredje omgången Iittala-glas och nu ger jag upp. Så där de 9 kr-glasen ser vääääldigt intressanta ut!

    Kram på dig! Och du, måndag eller ej, om 1 v är det jul!!!

    SvaraRadera
  10. Fina saker du hittade! Gillar speciellt den gröna ljuslyktan. Den skulle passa här hemma också... :-)

    /Mia

    SvaraRadera
  11. Vad mycket fint du har köpt. De där glasen på fot skulle jag kanske införskaffa. De har jag helt missat. Får väl ta en tur till stora varuhuset före jul jag också.

    kram kram

    SvaraRadera
  12. Vilka fina fynd! Lampan Foto är grym. Får nog ta mig en tur till trevliga Älmhult under mellandagarna.

    Julhysterin ja. Var en sväng på stan igår, söndag. Det var hemskt. Jag får panik över alla stressade människor. Blä! Som tur var hade jag en lista på vad exakt vad jag skulle ha, så det gick snabbt. Ingen sushi här inte. I LOVE SUSHI - NOT!

    Ha en trevlig kväll!
    Tamara

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!