torsdag 27 december 2012

Jul i gröna rummet

Hemma-hos-reportaget fortsätter. Idag bjuder jag på titt in i vårt matrum, som går under namnet gröna rummet här på bloggen. (Som om det bara är där det finns gröna inslag i vårt hem, hehe!)

Precis som i det gröna köket (se gårdagens inlägg) är det måttligt juldekorerat här inne, men ett par av mormors gamla tomtar vill jag inte vara utan här inne heller!Visst kan man hålla sig till sobra färger som vitt och guld mot det gröna, men jag får erkänna att jag faktiskt gillar den gammaldags känslan som ett lagom stänk rött bidrar med på julen. 


På murspisen ligger en enkel girlang som jag totade ihop av mjuka enkvistar. De två mossbeklädda konerna hittade jag på en blomsteraffär i Osby. (Återstår att se om de går att återanvända nästa jul...) Den lilla guldrenen är ny för i år och är en gåva som sambon fått av en medarbetare.


På den låga bruna bokhyllan (som har varit här på tillfälligt besök sedan 2008!) står några vita julstjärnor och kupan med mina nya gröna glaskulor i. Inget rött här, inte!


De två snöbollsformade ljuskloten inhandlades på vår lokala mataffär dagen innan julafton, och har fått spretiga hemmagjorda manchetter av buxbom. Det där med att binda kransar är verkligen inget jag kan stoltsera med att vara bra på, oavsett hur små och oansenliga de är...


En bukett röda rosor som jag fick på jobbet innan jul blev riktigt fin på matbordet i sambons ärvda silverpokal. Och clementiner och apelsiner är ju juliga i skål precis som de är!


Här blir det julmiddag igen imorgon, då sambons sida av familjen kommer på besök. Det är riktigt roligt med tillfällen då man får tända takkronan och vädra finporslinet!

11 kommentarer:

 1. Vilken härlig husesyn! Matrummet är verkligen gemytligt med alla udda saker och för att inte tala om brasan! Så härligt!
  Visst är det skönt att ibland få använda finporslinet och att få tända takkronan! Vackert!
  Ha en fortsatt skön ledighet!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Kul att få se ditt hem.
  Ditt kök ser så ombonat och mysigt ut, likaså matsalen.
  Så fint med brasan som brinner...........

  God fortsättning till dig,
  Kram

  SvaraRadera
 3. Åh så fint det var! Och lagom är bäst tycker jag som inte är så jättemycket för pynt och krafs. Det var precis lagom hos er! Vilka jättefina ljusklot också! KUL!

  Kram och ha det fint!
  Linnea

  SvaraRadera
 4. Än en gång, jag gillar verkligen ert hus, er stil.

  Kram

  SvaraRadera
 5. Så mycket fint!
  Kul att få titta runt inomhus hos dig också!
  Julkram
  Ulrika

  SvaraRadera
 6. Härligt med rundtur- nu har jag läst ikapp allt jag missat! Ert hem är verkligen mysigt, man ser att det bor folk här och det känns väldigt hemtrevligt!

  SvaraRadera
 7. Jessica, grannen27 december 2012 21:58

  Ja att jag gillar ert hem är ju ingen hemlighet :) om den där hyllan inte längre skulle vara välkommen hemma hos er, ingen vet varför, så får den mer än gärna ett hus upp i backen, tack på förhand ;)

  SvaraRadera
 8. Så trevligt att redan se mer av ert hus. Det gröna rummet är i likhet med köket riktigt trevligt och trivsamt :) Liza

  SvaraRadera
 9. Alldeles lagom juligt för mig=))
  Det behöver inte vara mera för att få julkänsla.

  Tack fina du.
  För din kram och dina tankar.
  Det blev en mörk jul hos oss.
  Men ändå fin på något sätt eftersom att vi var tillsammans.

  Stor kram Hannis

  SvaraRadera
 10. Så mysigt ni har det! Det är kul att få gå husesyn hemma hos er ;)
  Gott slut på det gamla året!
  //Lotta

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!