onsdag 26 december 2012

Jul i köket

Idag bjuder jag på ett litet julreportage från vårt kök. Det pastelligt 50-talsgröna kanske inte är den mest juliga färgen, men uppblandat med vitt och lite rött i lagom dos, så blir det rätt bra julkänsla iallafall. 

I fönstren har jag satt upp vita gardinkappor med enkla röda broderier. (Det är det enda stället där jag byter gardiner till jul.) Rödvita handdukar gör sitt till och plastmattan på golvet är vänd med den ljusa sidan uppåt. Den röda träljusstaken är ett vingligt loppisfynd som flyttar från rum till rum beroende på var vi sitter. På fönsterbrädan gör zinkkrukor med vita julstjärnor sällskap med mormors älskade tomtar och...


... Nusnäs-ljusstaken som jag tycker så väldigt mycket om; den är precis lagom i storleken för våra fönster. (Mamma tipsade om att de finns för halva priset på Åhléns nu, om någon skulle vara på jakt.)


Jag har bytt en av kuddarna i soffan mot en i rött och vitt, och på köksbordet ligger en jullöpare. Under hyllan har jag fixat enklast möjliga julgirlang i form av ett hampasnöre med buxbomkvistar och halmhjärtan.


I soffan sitter den finurlige lille trashanken som jag köpte på loppis i januari för att jag tyckte synd om honom. Nu är han en självklar del av julfirandet här på Solhäll!


Det är riktigt mysigt att sitta här vid köksbordet och kika in i gröna rummet, allra helst när det brinner i spisen. Fast med tanke på mildvädret så har det faktiskt inte blivit så värst många brasor hittills i jul...


Ja, det blev visst lite bildfrossa idag, men det var ju så länge sedan man kunde fotografera i dagsljus. Jag varnar redan nu för att det kan komma fler julreportage från andra rum framöver...

9 kommentarer:

 1. Det ser så mysigt ut hos er. Gillar stilen.
  Vårt hus är helt annorlunda och därmed passar en helt annan stil här men det innebär ju inte att man inte kan gilla fler stilar. Rätt stil på rätt plats!
  Det är inte lätt att fotografera nu, inomhus. Ute går det inte heller för det regnar ju. Ja, vilka bekymmer!

  Kramar

  SvaraRadera
 2. Jag tycker om ert kök. Har kikat på bilderna flera gånger nu. Annars missar jag ju alla detaljer :) Lagom julpyntat. Du har fått till det jättebra trots att du har mycket grönt. Det behöver inte alls vara mera rött eller pyntat iaf enligt min smak. Varmt och ombonat har ni. Mysigt :)

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig bildfrossa du bjöd på och ni har sååå fint och ombonat i ert kök!
  Ha en god fortsättning på julen!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Har precis hittat hit och tycker ni har så hemtrevligt.
  Vad jobbar du med?

  God fortsättning!

  SvaraRadera
 5. Men du...så vackert du har det!! Älskar det gröna...Å ljusstaken...den finns här men med levande ljus, och nu när jag ser att du skrivit att den reas...så kan det nog bli en även med säkrare flammor...Trashanken...ser då ganska nöjd ut där i soffan, och vem skulle inte vara det?? Ser spänt fram emot nästa bildreportage!!
  God fortsättning!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 6. tycker oxå om ert kök.. så mysigt!! och trashanken , han va fin!!

  SvaraRadera
 7. Vilken trivsamt och mysigt kök ni har. Gillar verkligen den milda gröna tonen i rummet. Ser fram emot fler bilder från fler rum. Liza

  SvaraRadera
 8. Jessica, grannen27 december 2012 13:10

  Julen måste verkligen känna sig välkommen hos er! Ja vem gör inte det..? Hoppas glesbygd klarar sig bra nu, vi är utomsocknes ;) ses snart!

  SvaraRadera
 9. Trodde jag var den enda som köper grejer för att jag tycker synd om dom!!!!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!