tisdag 15 januari 2013

Vitt igen...

Imorse vaknade vi i en vintervärld igen, snö så det räcker och blir över. Nog har man lite kluvna känslor inför detta vita, kyliga faktum. En del av mig uppskattar snön för att det trots allt gör omgivningen lite vackrare och dagen lite ljusare, men samtidigt gnäller jag högt över att halka omkring i drivorna och få kalla fötter. Och så längtar jag ju faktiskt efter våren så att det nästan gör en smula ont i bröstet...


Om ni undrar över solskenet som glittrar i snön på bilden här ovan, så får jag raskt krypa till korset och erkänna att jag har fuskat, - bilden är tagen en kall men vacker lördag i mitten av december. I eftermiddag har Skån mer eller mindre drunknat i dimma, snön och kylan till trots. Är inte det lite märkligt, så säg?

11 kommentarer:

 1. I Hässleholm hade vi ingen dimma på dan iaf, till och med solen lyste fint. Men hur det blev sen vet jag inte riktigt då jag fick tillbringa resten av dan i tvättstugan i en källare...

  SvaraRadera
 2. Här i Stockholm har det kommit 40 cm, minst. Helt galet! Ritningen har kommit fram, tusen tack!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 3. Jag gillar snön, så länge den inte ligger i drivor på vägarna. Längtar också efter våren, men har gärna snö fram till dess för hur mycket det än töar så kommer inte våren igång på riktigt förrän i mars och då kan vi få ha snö och fint fram till dess, tycker jag.

  SvaraRadera
 4. Jessica, grannen15 januari 2013 19:11

  Solen sken faktiskt så fint här i backen i dag vännen, så du fuskade inte så mycket! ;)

  SvaraRadera
 5. Att längta efter våren är ju en sak men idag har jag hört flera som verkligen tycker att det "borde vara" vår nu. Hallå, i januari??? Som att tycka att det ska snöa i augusti.

  Vackert är det nu med nya fina snön.

  Kram till dig!

  SvaraRadera
 6. Här har vi fått 3 dm idag ,och jag har halkat runt 5 km ikväll ,för att få lite luft och piggna till
  Men jag längtar också till vår en
  ha en skön kväll

  SvaraRadera
 7. Jag tycker nog det får vara vitt ett tag, men sen får våren komma. Vi har ju ännu 1½ vintermånad kvar enligt almanackan och då får det nog gärna vara snö och vackert! :)

  SvaraRadera
 8. Så vackert med snö och sol! Jo, jag har hört talas om den läskiga dimmnan!
  Här har snöat helt tröstlöst precis hela dagen och det håller på ännu! Vet inte hur många gånger jag har skottat för att hålla stigarna något sånär öppna! Eländig vinter är det!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 9. Jag vill nog ha lite snö nu, funkar ett tag till. Problemet är när det kommer så mycket att jag inte kommer hemifrån, vilket är trist när man är mammaledig och vill hitta på något... Men idag gick det trots allt och nu ska det bara vara kallt och sol resten av veckan. Det är väl ok? Här var det en vacker rosa solnedgång och massa fin snö idag :)

  Kramar!!

  SvaraRadera
 10. Jätte fin bild! Vi fick en del snö idag. Och allt blev lite finare. Gillar alla fina konturer som blir ute i trädgården:)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 11. **Det är Å vackert med snö**

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!