måndag 11 mars 2013

Projekt x 4

Under gårdagen hade vi besök av muraren som putsade om Solhäll sommaren 2008, och helt plötsligt ligger vi i startgroparna för att påbörja hela fyra nya renoveringsprojekt. Ska det stökas till kan det lika gärna stökas till rejält! Dessutom känns det väldigt tryggt och skönt att få lägga allt i händerna på någon som förstår sig på gamla hus, och i synnerhet vårt gamla hus.

Projekt nr 1: Att isolera "smatten" på baksidan och sätta in nytt fönster och ny ytterdörr, så att vi slipper ha minusgrader där på vintern.


Projekt nr 2: Att göra något åt trappan upp till "smatten", som i nuläget håller på att vittra sönder helt och hållet. Vi är inte alls sugna på att ha en trätrappa här, utan kommer förmodligen låta mura upp en helt ny.


Projekt nr 3: Att lägga in nytt plankgolv i hallen på baksidan (den hallen som ligger innanför "smatten"), där det gamla undergolvet tyvärr inte riktigt visade sig hålla måttet.


Projekt nr 4: Att mura/putsa upp väggarna i det gamla tankrummet i källaren, så att vi äntligen kan ställa i ordning en fräschare tvättstuga där.


En del av projekten kräver ju lite varmare väder, men förhoppningsvis kan vi påbörja något av  dem redan framåt början av april. Hurra vad bra!

13 kommentarer:

 1. En hel del stora projekt för er i vår och sommar.
  Kul och så roligt med nytt.
  Kommer säkert bli så bra..............

  Kram Anneli

  SvaraRadera
 2. Ja, en hel del projekt som kräver en del också! Så skönt att få dessa saker gjorda och att isolera "smatten" är säkert en jättefin idé!

  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Det låter som om er murare får "lite" att göra hos er. Bra att ni inte ska ha en trätrappa. Jag vet inte hur många sådana jag sett som placerats vid gamla hus och rent förstört exteriören på dessa. Sorgligt. Dessutom blir trätrappor hala... Länge leve murade och putsade trappor!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Jessica, grannen11 mars 2013 18:34

  Kommer bli sååå bra! Fast tvättstugan, räcker det inte att sopa av golvet lite, var kanske liiite för smutsigt för rentvätt. Men sen så! O sen mååååste ni lova att ta vår lilla parkering till ert förfogande så ni slipper parkera på vägen när ni har folk som jobbar hos er, farligt ju! :)

  SvaraRadera
 5. Hej! Så ni har en hel del att göra på sommaren! Kommer säkert att blir jätte fint!
  Har en fin kväll!
  Kram Sirpa

  SvaraRadera
 6. Kommer att bli jättebra, lika bra att få flera saker överstökade på en gång. Och jag håller med, bra att ni satsar på en ny "likadan" trappa!

  SvaraRadera
 7. Det där låter kanonspännande och blir säkert hur bra som helst. Visst kan det vara lika bra att göra flera saker på en gång om man ändå ska.
  Den där typen av trappan känner jag igen. Vi har gjort oss av med båda våra. En är inbyggd under trädäcket på baksidan och den vid verandan är bytt mot en trätrappa. Det gäller att hitta någon modell och något material som passa i stil med huset. Det går säkert bra.

  Kram

  SvaraRadera
 8. Ni kommer inte att hinna lägga till latsidan i alla fall :)

  SvaraRadera
 9. Men så roligt att ha en massa spännande projekt att se fram emot!! Det blir som ett nytt hus!

  Lycka till!

  SvaraRadera
 10. Det var inga dåliga projekt heller!
  Men det kommer att bli kul att se.
  Och trappan håller jag med om, tycker det är fint med murat.

  Hoppas att ni har bättre väder än här.
  Uppsala är just nu en stad fylld av is...Har införskaffat mig piggar att dra över skorna=))

  SvaraRadera
 11. Härligt att sätta igång nya projekt och ännu bättre när de blir klara :) ni verkar ha en spännande tid att vänta. Liza

  SvaraRadera
 12. Shit vad skoj!! Tänk i sommar vilken förändring! Vi gör exakt samma sak i vår smatt, inväntar nytt fönster nästa vecka och har köpt ny ytterdörr. Så fort det är bättre väder ska vi börja isolera. Vi får följa varandra! :)

  Bra att mura om trappen, trä är sådär snyggt, tycker det passar bäst till sommarstugor.

  Blir avis på trägolvet!! Vad ska ni göra av det gamla, släng ej!! Tänk att bygga ett stort utebord med de planken, najs!!

  KRAM

  SvaraRadera
 13. Hurra vad kul med så många projekt! Iaf när de väl är klara. Vägen dit kan ju ibland vara lite krokig och långsam... Håller tummarna att det istället blir rena rama Autobahn!

  Ett tips (som du kanske redan känner till). Ekstrands i Osby har en superfin fyndavdelning med både dörrar och fönster. Vi hittade vår ytterdörr där. Helt i nyskick och till mindre än halva priset!

  Lycka till!
  Tamara

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!