fredag 19 juli 2013

Zinnia

Mina frösådda zinnior i det gamla trätråget har minsann piggnat till rejält efter vattning flera kvällar i rad. Lite gula blad nertill på stjälkarna här och där kan jag stå ut med.


Jag är vanligtvis lite sjåpig med starka färger som orange och rött i trädgården, men nere i köksträdgården tycker jag det är riktigt roligt med lite färg. Frösådd är ju egentligen inte heller min grej; här har jag inte tagit det minsta hänsyn till plantavstånd och annat trams, utan har fläskat på rejält med hela fröpåsen i ett och samma tråg. Det gick det med!


Tanken när jag sådde dem var att jag skulle kunna gå ner till köksträdgården och plocka små blombuketter i sommar, men nu tycker jag nog nästan att just de här blommorna är vackrast där de står. Fast jag har sått kranskragar i en av mina pallkragar också, så blommor att plocka kan det ju bli på annat håll. Om inte annat så väntar jag på att få plocka min första bukett luktärter snart.

4 kommentarer:

 1. Jessica, grannen19 juli 2013 kl. 18:57

  De är verkligen fina där de står! Underbara! Jag har börjat plocka in lite luktärter, men hoppas innerligt att det snart blir mängder istället för lite...

  SvaraRadera
 2. Såååå snyggt! Och stolen är lovely :)

  SvaraRadera
 3. Fina! Jag älskar färg, mycket färg! Zinnior gör mig glad!
  Ulrika

  SvaraRadera
 4. Läckert! Ja, varför snåla när man kan fläska på? Supersnyggt med måååånga av samma sort. Den gröna stolen är så fin. Gillar den modellen!

  Och fy ja, vilken värme! Me not like... Tur man kan sitta inomhus ;)

  Bälgar också i mig vatten i massor. Växterna, som inte är bortskämda med att vattnas, får faktiskt också sin beskärda del. Inte för att jag vet om det hjälper, tycker fortfarande att det slokar både här och där...

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!