torsdag 5 september 2013

Curry nam nam

För att fräscha upp lite i den annars så mörka hallen, och för att knyta an lite grann till 50-talstemat i köket, enades vi till slut om att måla hallväggarna i gult. Väggarna var förvisso redan gula här, men i en ganska dov ton som började kännas lite beige och trist.

Jag fick mandat att åka förbi färgaffären efter jobbet och köpa färg. (Min man är en modig man!) Efter mycket om och men föll valet på Påsklilja från Alcros kollektion. Sitt namn till trots så kändes den mild och lagom mörk när jag såg den uppmålad i affären, men när jag kom hem och öppnade locket så såg det ut precis som currydressing i hinken, haha!


Nu är den iallafall uppmålad i en omgång på väggen. Vi får se hur den blir när den torkar. Maken (som egentligen är den av oss som är mest sober i sitt färgval) diggar färgen totalt, medan jag själv (som är färgglad i vanliga fall) inte känner mig lika övertygad. Jag hade nog velat ha en aningen varmare och kanske aningen "smutsigare" gul. Fast om vi ska spinna vidare på 50-talstemat, med strumpautomat och våra inramade 50-talsveckotidningar, så kan det nog bli riktigt bra ändå. 

Nåväl, vi får vänta och se hur den funkar i riktigt dagsljus imorgon. Och sen får den som lever se...

8 kommentarer:

 1. Den är helt ok i verkligheten med :)

  SvaraRadera
 2. Jessica, grannen5 september 2013 20:15

  Jag tror det blir riktigt bra o då är ju jag en riktig fegis vad gäller färg på väggar ;)

  SvaraRadera
 3. Jag tycker att kulören är klockren. Den ser fräsch och smaskig ut. Som citronsorbet! Och allt kan ju inte vara grönt här i livet! ;-)

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Jag tycker att kulören är klockren. Den ser fräsch och smaskig ut. Som citronsorbet! Och allt kan ju inte vara grönt här i livet! ;-)

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Jag tycker den är perfekt! Mjuk men varm och glad.

  Du har ett så vackert hem!

  SvaraRadera
 6. Den blir hur bra som hellst.Jag målade vår lilla farstu solgul...det har jag inte ångrat ännu fast det har gått flere år!

  SvaraRadera
 7. Tycker också att det är en snygg kulör. En matta på golvet och sköna (kanske gröna) loppisfynd på väggarna tror jag inte du kommer uppleva den så kryddig. Bra val! Likaså i smatten. Hur snyggt blev inte det?!

  Blir det en tripp till storstan idag? Eller du ska sitta och titta på när färgen torkar :)

  Kram Tamara

  SvaraRadera
 8. Det där med färg är svårt! Men sen brukar man bli rätt nöjd oavsett avsikt, man vänjer liksom sig och som du skriver så anpassar man inredningen till tonen på färgen och så blir det bra ändå. Vår hall i förra huset skulle bli gråblå men blev rätt mycket mer blå men sen såg jag samma färg i en inredningstidning och sen var man rätt nöjd ändå :)

  KRAM

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!