måndag 9 september 2013

Från en svunnen tid

Så härligt att läsa alla era fina kommentarer om smedens gamla skänk! Det känns verkligen roligt att få ställa in något i huset som har stått här förut, i en svunnen tid. Roligast av allt var det vi hittade bland en massa bråte i lådorna: Smedens avgångsbetyg från folkskolans åk 7 från 1939, och flera olika arbetsbetyg från 1941 och framåt. Några av dem är så vackert handskrivna att man blir sugen på att rama in dem!


För övrigt så kan jag meddela att premiärdoppet i vårt nya badkar avklarades igår kväll. Det var alldeles förträffligt! Förvisso fick vi fylla på vatten med trädgårdsslangen, eftersom vi än så länge saknar en blandare, men det gick bra det med. Jag hade nästan glömt hur galet skönt det är att bada. Nu är tvättstugan utan tvekan mitt nya favoritrum!

5 kommentarer:

 1. Kan kanske vara bra att veta att den gamle smeden var både ärlig och plikttrogen. Det är annat än våra nuvarande skriftliga omdömen i skolan! Nu skulle man ju förresten aldrig få skriva något om sådant. Nu ska det bara vara kalla fakta och inga värderingar.

  Tänk om Allan hade vetat att du funderar på att rama in hans gamla betyg. Då hade han kanske inte lämnat dem i skänken. ;)

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Wow! Vilket coolt fynd.

  Tänk så konstigt det kommer bli i fortsättningen om vi ska umgås hemma hos er, lär hänga i tvättstugan eller smatten! *asgarv*

  SvaraRadera
 3. Grattis till invigningen av badkaret! Jag kan tro att det kändes skönt!

  Visst är det spännande med gamla dokument - språket och skrivstilen vittnar om så mycket!
  Lisa

  SvaraRadera
 4. Rama in för tusan! Såååå coolt!! Du, kan du inte ta en massa foton från er spännande lada, jag lovar att jag kommer att se nåt skojigt undangömt på bilderna! ;)

  SvaraRadera
 5. Så klart du ska rama in de! Den blekgula kulören passar väl perfekt till väggfärgen i hallen?!

  Verkar som om du/ni får gott om tid att göra knipövningar (bra för oss äldre damer...) medan lasyren torkar.

  Kram Tamara

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!