söndag 8 september 2013

Gammal skänk

Ute i ladan har vi haft en gammal skänk stående som har tillhört Solhälls förra ägare; smeden i byn. Vi har haft den lite i baktankarna och tänkt att den kanske kan komma till användning någon dag, och idag var det den dagen.


Den var verkligen ofräscht, med ingrodd smuts och spindelväv överallt. Dessutom hade mössen byggt sig ett litet vinterbo ovanpå den, med löv i en rulle fiberduk. Usch... Men efter ett par rejäla omgångar med skurborste och diskmedel så försvann både smuts och dålig lukt.


Min tanke var först att jag skulle slipa bort den gamla färgen och måla om det, men när det kom på plats nere i källaren så ändrade jag mig. Den här slitna patinan får man ju betala tusentals kronor för på affärer som Raja och Indiska! Dessutom passar färgerna in riktigt bra nere i tvättstugan.


Ur våra gömmor trollade vi fram en tvättkanna med tillhörande fat och en matchande gammal pinnstol att ställa vid sidan om. Nya gräddfärgade frottéhanddukar från rean på Jysk och läckert turkosgröna ljusstakar från Fröjd af Sverige passar in finfint. 


Min gamla Hemnes-spegel från IKEA har äntligen hittat sin plats, efter att ha varit undanställd i ett hörn i pysselrummet sedan vi flyttade från Storstad. Det gamla hederliga spegeltricket är smart, - rummet blev plötsligt större och luftigare.

Nu ska jag bara skarva på avloppsröret till badkaret och sen vankas det premiärdopp. Blandare har vi ingen, men trädgårdsslangen duger fint, hehe!

18 kommentarer:

 1. Supersnyggt!! Passar verkligen perfekt!

  Ha ett trevligt bad, ;)

  / Frida

  SvaraRadera
 2. Jättefint!
  Du gjorde verkligen rätt i att behålla den precis som den är!
  Ha en fortsatt fin kväll!
  Kram
  Jenny

  SvaraRadera
 3. Så otroligt fint det blev! Skänken är verkligen fantastiskt fin och du gjorde verkligen rätt i att behålla dem som den är. Liza

  SvaraRadera
 4. Vilken tur att det stod kvar - det passar ju perfekt !!
  Hoppas du får ett härligt premiärdopp i ditt nya fina rum !
  Ha det så gott !
  kram/Isa

  SvaraRadera
 5. Så mysigt ni fått det! Och skänken är såå fin som den är! / Marie

  SvaraRadera
 6. Wiho! O jag sim tyckte det var fint när jag var nere innan idag! Grymt vilken förvandling, klappar händerna!

  SvaraRadera
 7. Jisses vilka gömmor ni har! Hur snygg som helst, den där skänken. Gör sig bra i gamla skavda färgen.

  Kram

  SvaraRadera
 8. Oj, vilken vacker skänk! Tänk att ha en sån stående, bara "sådär". Blev otroligt fint! Hoppas du fått ditt premiärdopp och att det var lika bra som du sett fram emot.
  Ulrika

  SvaraRadera
 9. Så snygg. Sådana gömmar skulle jag också vilja ha :)

  SvaraRadera
 10. Wow vilken vacker möbel, passar som hand i handsken ju!
  Skorpan

  SvaraRadera
 11. Såå snyggt!
  Och stolen bredvid blev ju pricken över iet! :)

  SvaraRadera
 12. En riktig klenod. Det är sånt man önskar man ska hitta i en gömma:)
  Grattis!

  Simma lugnt, Marie

  SvaraRadera
 13. Aah, så snyggt det blev och du gjorde helt rätt i att inte måla om! du har verkligen lyckats få till det matchande, ursnyggt!

  SvaraRadera
 14. Vilken otroligt vacker skänk och vilken patina!!! Bra att du inte målade den, för precis som du säjer - den patinan får man verkligen i betala för!!!
  Så snyggt med tvättporslinet!
  Ja, speglar kan göra underverk! Så fint det blev!

  Hoppas du får ett härligt bad och en fin start på veckan!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 15. Skänken är fenomenal!! Tur du inte målade den!!! Gud vad snygg! Hela rummet ser ut att passa i vilken inredningstidning som helst, ursnyggt!

  KRAM

  SvaraRadera
 16. Vilket fynd i gömmorna!! Och i alldeles rätt färg dessutom, med en patina som slår det mesta. På plats...så snyggt!! Så nu är det bara att dra in trädgårdsslangen och njuta!!!
  Kram kram

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!