lördag 12 oktober 2013

"Jag-hittar-aldrig-en-sån-igen"-grej

Ibland kommer jag hem med loppissaker som jag inte har en aning om vad det är, eller vad jag ska ha det till. Jag liksom bara anar att det skulle kunna bli coolt, om det hamnar på rätt plats i rätt sammanhang. Ni vet den där känslan av att om jag inte köper det så kommer jag att ångra mig, för jag kommer aldrig att hitta en sådan grej igen. Som den här klumpiga "mojängen" i gräddvit emalj, som pockade på min uppmärksamhet på Erikshjälpen imorse:


Vad i allsindar är detta? Stor är den, klumpig är den och plats tar den. Är det något man ska hänga blomkrukor på? Köksredskap? Handdukar i badrummet? Är det någon form av lampskärm? Det verkar som en onödigt stor konstruktion för samtliga dessa förslag. Ändå gillar jag den! 


I min fantasi hänger den mot en teglad vägg i det där vackra växthuset jag ännu inte har. Eller på gaveln till den där redskapsboden vi borde skaffa. Murgröna klättrar längs "pinnarna" och förvandlar hela konstruktionen till ett frodigt grönt halvklot... Trädgårdsredskap och andra fina saker hänger i krokarna under... Kanske trär jag en ljusslinga i den till jul... Ja, ni förstår! 

Är det någon som vet vad det här egentligen är? Eller som har en trevlig idé vad det skulle kunna bli? Förslag mottages med tacksamhet! Tills vidare hamnar den nog ute i ladan, bland alla andra "jag-hittar-aldrig-en-sån-igen"-grejer. För det börjar bli en liten samling där ute nu...

8 kommentarer:

 1. Mycket kool. Tycker du hittade en perfekt användning av den.

  SvaraRadera
 2. Jag röstar för lampskärm. Ursprunglig användning, alltså. tycker din idé är jättefin.
  Ulrika

  SvaraRadera
 3. Vilken fantastisk mojäng! Hoppas du får svar på vad den är, men den är fin sådär som den är.

  SvaraRadera
 4. När jag såg första bilden tänkte ja - Eh, nej, den där kommer hon nog inte komma på något hon kan använda den till. Scrollar vidare till nästa bild och ser direkt att jag hade fel, jättefel :). SÅ kreativt och påhittigt!

  Kramar

  SvaraRadera
 5. Så fint du fick till det!
  Ha en fortsatt skön helg!
  kram
  Lisa

  SvaraRadera
 6. Jag hajade till när vi gick förbi innan och hann tänka, hoppas hon ångrar sig så jag kan köpa den! Hahaha, gillar!

  SvaraRadera
 7. Rolig grej du hittat! Tycker det verkar helt rätt med blomma och redskap, oavsett ursprunglig användning:)
  Kram Åsa

  SvaraRadera
 8. Vilken häftig "mojäng"! Du piffade upp den helt perfekt.

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!