lördag 26 oktober 2013

Skattletare är vi allihopa

Våra lördagar startar nästan alltid med ett besök på Erikshjälpen, som ligger 500 meter upp i backen från vårt hus. Numera är vi ett lördagsgäng som börjar känna igen varandra, och det är bara att konstatera att vi är en salig blandning av typer. Där är allt från upphandlare till barnfamiljer till trendiga ungdomar, men en sak har vi alla gemensamt: Vi är fanatiska skattletare allihop!

Vi bor ju i ett pyttelitet hus, så egentligen behöver vi inte en endaste pryl mer mer än det vi redan har. Varför fortsätter vi då att hänga på loppis vecka efter vecka? Det är svårt att förklara, men det har nästan blivit som ett intresse. Det är ju så roligt att botanisera bland gamla prylar, vrida, vända, minnas, gissa, fnissa och samtidigt tävla lite med alla andra om att hinna först på godbitarna. Trots att man redan har ett hus fullt med saker...


Idag tog det två sekunder för mig att bestämma att skåpet på bilden skulle få följa med oss hem. Det är riktigt gammalt och gediget som attan. Jag tror att det ska få ersätta det lilla vitrinskåpet som redan sitter ovanför kistan i gröna rummet, men vi har inte riktigt bestämt oss. Det röda sammetstyget på hyllplanen ska iallafall bort, det är en sak som är säker!

4 kommentarer:

 1. Jag förstår precis hur du menar, men sakletarkänslan! Det är spännande, även om man egentligen inte behöver något. Ibland kan man ju också byta ut saker....!

  DET skåpet hade inte jag heller tvekat över! Så fint det är!
  Ha en fortsatt skön helg!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Jessica, grannen26 oktober 2013 12:42

  Sååå himla fint det var! Du vet vart du kan förvara saker/möbler du inte använder va? Bara ett halvt stenkast bort. Kramen

  SvaraRadera
 3. Ni köpte säkert huset för att det var så nära Erikshjälpen, hihi;) Det hade varit en viktig avgörande faktor för mig i alla fall som är på Erikshjälpen och andra loppisar 2-3 gånger i veckan:) Den där sakletarkänslan hittar man ingen annanstans, eller hur?
  Ha en mysig lördagkväll!
  Kram Åsa

  SvaraRadera
 4. Självklart skulle det med hem!
  Fynd!

  Tycker om det där med loppandet.
  Behöver inte alltid handla men titta är alltid roligt.

  Skön höstsöndag till dig!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!