söndag 27 oktober 2013

Väggskåp på plats

Ja, det dröjde naturligtvis inte länge efter gårdagens inlägg förrän jag hade involverat både mig själv om min käre make i ett stort "sätta-upp-nya-skåpet"-projekt. Ner åkte det gamla väggskåpet (som i och för sig var fint, men som alltid har känts lite för litet) ovanför kistan i gröna rummet, och efter många om och men (och x antal svordomar) fick vi upp vårt nya fynd där istället. Den passar så bra, så bra!


Tillvägagångssättet var synnerligen okonventionellt vill jag lova; lite vattenpass, mest ögonmått och sedan långa träskruv rakt genom hyllan och vidare in i träväggen. Nu sitter den som berget, och jag är ruskigt nöjd!


Här samsas nu hushållets hela samling av finglas; både ärvda sådana och sådant som vi fått och köpt genom åren. Lisa Larsons Pippi-figurin (som jag fick i 40-årspresent) får också stå i tryggt förvar bakom glasdörrarna. Det lilla saltkaret med grön topp är ett loppisfynd, och den lilla glasflaskan har jag grävt upp i trädgården. (Ett betydande arkeologiskt fynd, minsann!)


De gamla grogglasen med druvklasarna på är ärvda av makens farföräldrar och är de absolut godaste glasen att dricka julmusten i till jul. Korkarna är sparade från vår bröllopschampagne och får stå på hedersplats som ett fint minne.


Spröjsen på glasdörrarna stämmer inte riktigt överens med hyllplanen inne i skåpet, men det är ju en världslig sak. Det är bättre med tre hyllplan, tycker jag. Tänk om jag nu kunde få tummarna ur och snickra ihop det där vitrinskåpet för lika ordningssam förvaring av allt vårt porslin...

8 kommentarer:

 1. Ögonmåttet. Ibland bra mycket bättre än ett vattenpass. De där moderniteterna vet man ändå inte om de är rätt kalibrerade. Tycker det sitter som ett smäck där på väggen. Skål och grattis till ännu mer förvaring!

  Måste också säga att din alldeles egengjorda krans blev väldans tjusig :) Hoppas ditt hårspray är extra-mega-super-duper-hard så den håller sig snygg ännu en månad.

  Önskar dig en fin söndagskväll!
  Kram Tamara

  SvaraRadera
 2. Så otroligt fint!
  Passar verkligen finfint där på väggen!
  Ha en fortsatt bra kväll!
  Kram
  Jenny

  SvaraRadera
 3. Det blev ju hur perfekt som helst! Jättefint blev det absolut.
  Kan tänka mig att det inte var så lätt i ert gamla hus.

  Nu håller vi hattarna och hoppas på att det inte blir allt för illa med stormandet.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Hej.

  Vilket fantastiskt fint skåp ett sådant skulle jag gärna vilja ha också.
  Det passade riktigt fint ihop med den gamla kistan..

  Önskar dig en riktigt fin Söndagskväll

  SvaraRadera
 5. Så snyggt! Vilken tur då att du inte väggar med gipsskivor i, för då hade det behövts lite andra doningar...

  SvaraRadera
 6. Supersnyggt! Det ser ut som att det var specialbyggt för den väggen.

  Mina föräldrar har glas med exakt sånt vindruvemönster. De kommer från farmor och farfar. Men de har vinglas och sherryglas.

  Jo, lite ledigt blir det. Torsdag och fredag. Du då?

  Kram!

  SvaraRadera
 7. Vilket härligt gammalt skåp!
  Jag vill också ha upp saker på väggarna, men tycker det är svårt att sätta upp dem. Skruv, plugg, borrande....
  Kram!

  SvaraRadera
 8. Åh, vad mysigt du har det!

  Tur att det inte blev värre med stormen. Det ska ju ha blåst rejält neråt landet. Här i Dalarna klarade vis oss från stormen.

  Ha en mysig vecka!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!