måndag 28 oktober 2013

I väntan på Simone

Nu smattrar regnet mot rutan och blåsten börjar ta fart där ute. Alla tåg har slutat gå i Skåne och SMHI har uppgraderat stormrapporterna till en klass 3-varning. Vi tar det säkra för det osäkra och håller oss inomhus ikväll, i väntan på stormen Simone. 


Jag har just gått en runda i trädgården för att plocka in alla lösa föremål som annars kan tänkas blåsa bort. Än så länge gränsar läget till småmysigt, men man vet aldrig vad som händer. Lite orolig är jag för vårt stora gistna päronträd, som redan lutar betänkligt. Pallar det ännu en riktig storm? 

På bara de få minutrarna som det har tagit mig att knacka in det här inlägget, så har himlen nu blivit kolsvart. Lampan ovanför mitt huvud blinkar till med jämna mellanrum. Kanske bäst att gå och värma lite mat innan strömmen försvinner. Nu är hon defintivt på väg, den där Simone. 

4 kommentarer:

 1. Ingen storm än här hos mig............kusligt lugnt!
  Men nu är jag väl förberedd i alla fall och alla är hemma.

  Kramar till dig,
  Anneli

  SvaraRadera
 2. Jessica, grannen28 oktober 2013 19:20

  Värsta stormen på 8år sägs det kunna bli! Lite läskigt nu... Kvällsmat får fixas nu...

  SvaraRadera
 3. Oscar och jag tog ett varv i trädgården i eftermiddags. Sen satte han en brasa och jag värmde kanelbullar. Vi fastnade i soffan och bara hade det slappt och mysigt. När det närmade sig att Stefan och Erica skulle komma hem skulle vi börja på maten. Jag hann sätta grytan på spisen och lägga färsen i stekpannan. Hann väl bryna färsen i max 5 minuter (den var lite småfrusen fortfarande) sedan gick strömmen. Suck! Där stod vi, hungriga. 20.30 kom strömmen tillbaka och nu har vi ätit.

  Hoppas allt gått bra hos er.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Hoppas att ni inte blev alltför drabbade av Simone!
  Här märktes nästan ingenting annat än regnandet!

  Så fint det nya skåpet blev! Ett sånt skulle jag verkligen behöva här!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!