torsdag 17 oktober 2013

Tomtebobarnen flyttar in

I gräsmattan på framsidan har det ploppat upp två små knubbiga rödhattade svampar. Förvisso har de inga vita prickar, men nog är det väl flugsvamp? 


Hur som helst så får de mig osökt att associera till Elsa Beskow och hennes söta Tomtebobarn. Som jag älskade de där bilderna när jag var liten! Ja, fortfarande faktiskt. Jag ska nog knyta an till min barndoms förmåga att fantisera och på allvar låtsas att det är Tomtebobarnen som har flyttat in där ute på vår gräsmatta.

Bildkälla

Tack för fina tips efter gårdagens inlägg! Jag fick finfina förslag på hur man faktiskt kan ta fram sågen och fixa till ett halvmånebord helt på egen hand. Hittar jag något lämpligt objekt på loppis, så kan man ju till och med prova och misslyckas utan att ruinera sig. Dessutom hörde min käre far av sig och tipsade om två små bord som står hemma på mina föräldrars vind. To be continued, som sagt...

6 kommentarer:

 1. Det är så fina bilder i den boken.
  Ha en fin fredag.
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 2. Det var min favoritbok. Kul att du visar.
  Kram Luna

  SvaraRadera
 3. Jessica, grannen17 oktober 2013 20:32

  Ja nog har vi tomtebobarn i backen! Här kryllar det av dem :)

  SvaraRadera
 4. Elsa Beskow är ju helt underbar. När jag ser hennes sagor (och även Astrid Lindgrens) så kan jag verkligen längta tillbaka till då barnen var små. Jag var hemma mycket med dem och vi hade ofta mysiga lässtunder i soffan.

  Kramar

  SvaraRadera
 5. Åh, sådana tomtebarn har vi med!!
  Såå söta!!
  Kram Marie

  SvaraRadera
 6. Vackraste boken av dom alla...och självklart har väl Tomtebobarnen flyttat in hos dej, det kan man ju tydligt se...Tror det är en flugsvamp, och jag tycker vi fortsätter med det, att tro, för pröva ska vi nog låta bli...
  Ha en fin helg!!
  Kram kram

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!