onsdag 16 oktober 2013

Drömmar om ett bord

Vi har kommit fram till att det skulle vara fint med ett litet bord mot murstocken i vår nyrenoverade hall på baksidan. Eftersom det kommer att hamna rakt ut i "trevägskorsningen", så får djupet inte vara hur stort som helst. Både maken och jag gillar gamla möbler allra bäst, så den ultimata drömmen vore ju att hitta ett gammalt halvmånebord. Vi har dock redan insett att sådana inte precis växer på träd, åtminstone inte till vettiga priser.


Om man ändå ska behöva öppna plånboken mer än man hade tänkt, så kanske man ska satsa rejält. I smyg sneglar vi lite drömmande på några nytillverkade varianter från Norrgavel. Deras halvmånebord kan man få i olika material och färgsättningar, ja till och med med betongskiva. 

Bild från Norrgavel

En annan fin variant från samma företag är lite mindre och fyrkantigt. Storleksmässigt skulle det nog passa ännu bättre. Prismässigt skulle hålet i plånboken bli ungefär lika stort...

Bild från Norrgavel

När man är van att handla möbler för en spottstyver är det lite läskigt att titta på dyra kvalitetsmöbler. Jag menar, det är ju inte precis så att man spontanshoppar på Norrgavel som man gör på Erikshjälpen. Sen blir jag lite dumsnål också och tänker att "det är väl ingen sport att köpa nytt när man kan ägna 2,5 år åt att hitta det perfekta loppisfyndet." Drömmarna om det perfekta bordet lär fortsätta ett tag till. To be continued, som de säger i Hollywood...

7 kommentarer:

 1. Såg på äntligen hemma hur hon Elsa heter hon väl? gjorde ett eget halvmåne bord av ett gammalt runt utdragbart bord.. kanske det skulle vara nåt för er med??
  För runda bord och spec såna utdragbara finns ju på alla loppisar, dock vet jag inte för hur många pengar men känns som att det kunde bli billigare än Norrgavel ;)

  SvaraRadera
 2. Jessica, grannen16 oktober 2013 20:27

  Ni lär finna!

  SvaraRadera
 3. Jättefina bilder du hittat. Du hittar säkert något som blir hur bra som helst.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Norrgavel har verkligen fina saker och jag förstår din tankegång här!

  Det är ju dessutom tidlösa och sånt håller verkligen i längden!

  Ni hittar säkert det rätt bordet till slut - det känner jag på mej! :)
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 5. Oj, ett sånt med betongskiva skulle jag kunna tänka mig.
  Tjusiga!

  Tror du kommer att ramla över ett fint på loppis rätt var det är=))

  SvaraRadera
 6. Ernst gjorde väl ett halvmånebord av ett runt som han sågade itu och placerade framför en spegel så det såg runt ut på nytt:)
  Skorpan

  SvaraRadera
 7. Visst har Norrgavel galet snygga grejor. Liiiiite väl dyra bara. Iaf för en arbetslös tant som mig ;)

  Hemnes nattygsbord från IKEA ser nästan ut som bordet på nedersta bilden. Gjut en betongskiva och lägg på så har du ett snygg och unikt bord. Visserligen inte halvmåneformat, men man kan inte få allt ;)

  Grattis till barnaskaran förresten!

  Kram Tamara

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!