torsdag 7 november 2013

När Google tar sig friheter

När det gäller min fråga i gårdagens inlägg om varför det blir så himla konstig färg på bilderna jag laddar upp här ibland, så får jag tacka härliga Hannis för jättebra svar. Tydligen är det så att Google tar sig friheten att automatiskt "förbättra" alla bilder vi lägger ut här, vare sig vi vill eller inte. För min del har det inneburit att jag fått gå in i mitt eget bildbibliotek på datorn för att redigera bilder på ett speciellt sätt INNAN jag publicerar dem här, för att de ska se normala ut. Kolla till exempel hur en av gårdagens bilder skulle se ut om Google fick bestämma:


Jag menar, inte ens Fröken Grön har SÅ gröna dörrar! Hannis tipsade om ett inlägg hos Mokkasin, där man kan läsa hur man blir av med de eländiga inställningarna. Jag följde Mokkasins råd och ändrade inställningarna alldeles nu. (Klicka på länken på bloggnamnet, så hittar ni dit!) Jag hoppas verkligen att det fungerar. Vi kan ju göra ett test nu meddetsamma:


Ja, ni ser ju själva! Google har kanske många förtjänster, men det här med att tvångsförbättra bilder var sannerligen INTE en av dem...

7 kommentarer:

 1. Ja, det var ju en himla skillnad! Tack för tipset!
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Ja, jag har också undrat! Tack ni två :)

  Ha en fin kväll <3 Jennie

  SvaraRadera
 3. Hahahaha! Läckert!

  SvaraRadera
 4. Vilken skillnad? Jag hittar dock inte inlägget, när jag klickar på länken så kommer jag till själva bloggen och det senaste inlägget. Finns det ett namn på inlägget som man kan söka på?
  Tack för fin och väldigt rolig blogg!

  SvaraRadera
 5. Exakt det problemet jag hade för ett par veckor sedan , tycker dock inte det blivit helt bra... tyvärr.

  SvaraRadera
 6. men jisses vad håller de på med.. tycker att jag inte har varit med om detta.. men man ska väl hålla tyst.. kanske de kan läsa vad man tänker...det va nog en otrolig skillnad...till det sämre skulle jag säga.

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!