söndag 23 februari 2014

Bakom köksdörren

Söndagssolen, som verkar lysa i andra delar av södra Sverige, håller sig borta från "Glesbygd". Det är 8 grader varmt ute, men ändå rått och kallt. Jag sitter i soffan i ullkofta och fårskinnstofflor och läser gamla trädgårdstidningar. OS-finalen i hockey går på TV, men det ser inte tillräckligt bra ut för att jag ska orka engagera mig.

Tidigare under dagen roade jag mig med kameran. Tänkte att jag skulle hitta en vinkel i vårt lilla hus som jag inte bjudit på tidigare, och resultatet blev en skymt av skräphörnan bakom köksdörren. I den lilla gröna papperssamlaren på väggen ligger mängder av papper, post och räkningar, och på krokarna under hänger allt från kökshanddukar till grytlappar, förkläden och tygkassar. Den blårandiga plastpåshållaren med påsydd cornflakes-reklam var en av de första saker jag köpte när jag flyttade hemifrån till egen lägenhet 1991. (Tänk, då hade jag en BLÅ period!) Den har fått hänga med sedan dess; jag har inte hjärta att slänga den!


Det bästa med vår lilla skräphörna är att man lätt kan gömma den bakom dörren. Den står nämligen alltid öppen, eftersom den inte riktigt går att stänga och eftersom hela huset lutar inåt i bild så att dörren glider upp av sig själv. Vid fototillfället har jag tvingat maken att stå och hålla i dörrhandtaget ute i hallen, haha!

Snart dags för skumbad; en finfin söndagsritual här på Solhäll. Förra söndagen när jag satt i badet kom det en pytteliten padda hoppandes på tvättstugegolvet. Tänk, här händer det spännande saker nästan jämt!

12 kommentarer:

 1. Även jag har haft en mycket blå period under början av 90-talet...så jag förstår precis!

  Alla har vi väl en skräphörna nånstans, bra att ha den bakom en dörr, så den inte syns!

  Själv har jag en väl tilltagen klädkammare, där jag märker att jag slänger in det mesta, men en dag måste jag nog rensa där...!

  Trist att ni inte har sol, vi har haft nästan hela dagen och vårkänslorna är ett faktum nu, med barmark och allt!

  Hoppas att du också får sol snart!
  kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Så mysigt. Jag har alltid gillat blått, är min absoluta favorit färg och har alltid varit.

  Alla dina fina trädgårdsbilder du har på din blogg är så fantastiskt fina tycker jag och när jag behöver lite sådan inspiration tittar jag runt här inne hos dig för du har det så fint i trädgården.

  Ha en fortsatt fin söndag
  Hanna

  SvaraRadera
 3. Vad fint du har! Låter som att du hade en fin dag där, skönt att mysa ner sig med trädgårdstidningar inne om det är kulet ute.

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 4. Jag tittade på OS-hockeyn, men intresset svalnade i takt med att Kanade hivade in sina mål. Då lät det bättre att göra som du - bläddra i trädgårdstidningar. Det var troligen mer givande.
  Så fint du har omkring dig förresten!
  Ha det bra
  /E

  SvaraRadera
 5. Vad fint o mysigt du har det. Har precis hittat hit o ska nu kika vidare här inne hos dig. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 6. Jessica, grannen23 februari 2014 18:34

  Tänkte jag skulle berättat att det faktiskt var suuuuper skönt ute vid tiosnåret idag, men då sov väl ni.. Hahaaha

  SvaraRadera
 7. Här har vi just gjort om dörrarna så att de går att stänga och så det inte är små halvt uthuggna brevlådeinkast på innerdörrarna... Inte så lätt med gamla hus...
  En padda??? !!!
  Trevlig kväll i badet då!/ Susanne

  SvaraRadera
 8. Vad bra att ha en assistens som håller i dörren :)

  SvaraRadera
 9. Gud vad fina saker ni har! Kan du inte ordna privatloppis bara för mig, åker från Värmland som ett skott bums i så fall hihi:))?
  En padda...helt normalt...eller inte! Tur den inte var i ditt bad utan höll sig på golvet;)
  Kram Åsa

  SvaraRadera
 10. Så fint ni har det bakom "skräpdörren".. jag har många vrår som är skräphörn..måste väl finnas nå sånt också?.. Kul med trädgårdstidningar,,man kan bläddra om igen flere ggr.i dem. Här har vi ett riktigt blåååsväder idag,Kram

  SvaraRadera
 11. Du är härlig som visar ditt "skräphörn", mera sånt på bloggarna så kanske vi med dåligt röjsamvete får känna oss normala:)
  Skorpan

  SvaraRadera
 12. Vad då skräphörna?? Tycker det ser helt underbart fint ut.....som allt i ert hus! :)Tycker ni har er alldeles egna personliga stil och det är så kul att kika in här hos dig. Ingen risk att man blandar ihop din blogg med någon annan.....det menar jag som en fin komplimang förstås.
  Kram/Nettan

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!