tisdag 18 februari 2014

Nostalgi eller noja?

Härförleden hamnade jag på parfymavdelningen på ett varuhus i en närliggande stad. En hel fyrsidig pelarhylla tillägnades doftflaskor i all sköns färger från Victoria's Secret. (Ni vet det där amerikanska företaget som är känt för sina underklädesvisningar med kändismodeller på catwalken.) Där stod jag och blev smått nostalgisk; det där var nämligen ett känt märke redan när jag var au pair i USA 1990-91, fast på den tiden kändes det lite ouppnåeligt och exklusivt för en 19-åring från Sverige. 

Nåväl, kanske var det minnena av min ungdom som gjorde att jag nu helt plötsligt stod där vid pelaren och sniffade mig igenom flaska efter flaska; den ena mer välluktande och lockande än den andra. Och innan jag visste ordet av så stod jag i kassan och betalade.


När jag var på väg ut ur affären med min påse så upptäckte jag dem. Den stora klungan tjejer som också stod borta vid den där pelaren och sprayade, sniffade och suktade efter de färgglada flaskorna. Skillnaden mellan dem och mig var väl en sisådär 30 år, skulle jag tippa. Behöver jag säga att min nostalgitripp raskt övergick i åldersnoja? 1990 var onekligen vääääldigt länge sen... Fast nu är det iallafall en väldoftande 42-åring som sitter här och bloggar!

7 kommentarer:

 1. Påminner mig om när jag och några kompisar var på en nostalgikonsert med Iggy Pop. Publiken bestod av folk i vår ålder och så en massa tonåringar. Men vi sa till oss själva att det faktiskt var VI som hade mest rätt. Vi var ju unga när punkrocken kom. De där tonåringarna var ju bara kopior.

  SvaraRadera
 2. Jessica, grannen18 februari 2014 20:33

  Fniss fniss!

  SvaraRadera
 3. :) kul, dofter är guldkant på tillvaron. Dom man tål alltså. Jag har ju lite svårt med ganska många.
  Snygg flaska!

  SvaraRadera
 4. Det låter ju jättehärligt och jag äääälskar goda dofter!
  Den doften är däremot obekant för mej,men säkert lockar den fram ljuva minnen för dej. Du vet väl att doft är bra på att locka fram minnen, så säkert känner du dej nog som 19 nu! :)
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 5. Nostalgi från -90? Allvarligt....

  SvaraRadera
 6. Mer än halva mitt liv sen, kära anonym! Men allting är ju relativt.

  SvaraRadera
 7. Känner så väl igen det!För mig är det Nina Riccis Láir de Temp och Carvens Ma Griff! (ja, jag är född på 40-talet)
  Min dotter har fortfarande kvar en tom flaska från Salvadore Dali (hon minns den sedan hon var liten och jag använde den)! Det är ju likadant med smaker...
  /Sissie

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!