onsdag 23 april 2014

Majblomman

Att köpa majblomma varje år hör liksom till. Dels gillar jag idén med att barn hjälper andra barn, och dels tycker jag att de är ett riktigt vårtecken. Dessutom blir jag smått nostalgisk när jag minns min mormors stora samling majblommor, som hon satte fast på ett brickband i köket. Jag älskade att sitta i kökssoffan och titta på dem och försöka välja ut de blommor jag tyckte hade vackrast färgkombinationer. Redan på den tiden var det minsann de gröna varianterna som hamnade högst i topp!


Själv har jag haft en tendens genom åren att ha sönder eller rentav slarva bort de majblommor jag köper, men nu har jag iallafall lyckats samla tre årsmodeller i rad på brättet till min trädgårdshatt. Den där modernare pin-varianten är riktigt söt, och att 2014 års modell (den längst till vänster i bild) går i grönt applåderar jag naturligtvis lite extra. Snyggast i samlingen så långt!

8 kommentarer:

 1. Brukar också köpa majblommor. Vissa år är det dock inget barn i rätt ålder i närheten som säljer och då känns det ju lite snopet.
  /Anette

  SvaraRadera
 2. Jag köpte naturligtvis budgetvarianten á 20 kronor, snål som jag är. Jag borde lagt till några kronor till och fått något i kraftigare material. Min billiga blomma höll veckan ut medan Valdemar som satsade hela 60 kronor fick en åtråvärd pinvariant som kommer att hålla i åratal...men nästa år då är det jag som tar fram stora pluskan och håvar fram pengarna...så det så.../Lilla gummann

  SvaraRadera
 3. Håller med om att majblommor liksom "hör till" såhär års. Själv köpte jag av en elev i klassen, men hon hade tyvärr inga pinvarianter.

  Dina matchar trädgårdshatten alldeles utmärkt, tycker jag.
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Jessica, grannen23 april 2014 kl. 20:23

  Söta de där små!

  SvaraRadera
 5. jag köper också majblomman som Pinz..och har dem i min trädgårdshatt..

  SvaraRadera
 6. Kul med en samling majblommor! Fint med pinvarianten, den har jag aldrig sett! De är säkert mera hållbara än de vanliga!
  Kallt och blåsigt idag, men soligt!
  Ha en fortsatt skön torsdag!
  kram
  Lisa

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!