tisdag 22 april 2014

Upp eller ner?

Låt oss reda ut det där med vad som är upp och ner på pallkragar. Jag får ofta kommentarer om att jag har ställt mina upp och ner, att metallfästet egentligen ska vara vänt nedåt. Så ska det ju naturligtvis vara om man ska använda dem som just pallkragar, men om man använder dem som odlingslådor så borde man väl kunna tänka sig lite mer artistisk frihet!


Om man ska ha piggarna neråt måste man kunna trycka ner dem ordentligt i jorden, så att det inte blir stora glipor nertill. Det blir det i vår köksträdgård, där det är väldigt stenigt på sina håll. Dessutom råkar det vara så att metallhörnen fungerar som utmärkta fönsterhållare, om man vill göra en tillfällig drivbänk av sin pallkrage. 


Bra fungerar det också när man vill ställa två fönster mot varandra på högkant på långsidan, utan att behöva ställa ramarna nere i jorden. Metallhörnen gör att fönstren står stabilt på plats och håller emot så att de inte glider ner. Och alldeles just därför fortsätter jag resolut att sätta pallkragarna upp och ner!

13 kommentarer:

 1. Jessica, grannen22 april 2014 kl. 19:23

  Nu har jag också några upp o ner 😉

  SvaraRadera
 2. Skönt att höra fler som jobbar efter eget huvud! ;) Det blir ibland (eller kanske tillomed ofta) bättre när man gör som man själv vill :)

  SvaraRadera
 3. Ja du, det är väl verkligen sådant man får göra som man vill med ;) Skulle inte ens lägga märke till något sådant tror jag.

  Ha det bra!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Jag tycker att Dina pallkragslådor ser synnerligen perfekta ut...faktiskt...

  SvaraRadera
 5. Smart det där med att kunna lägga fönstret över.
  Ha en fin kväll!
  Hanna

  SvaraRadera
 6. Jag tycker du tänker helt rätt! Jag har också mina uppåt! Jag tror dessutom att piggarna rostar snabbare när de är nere i jorden!

  Åh, vad jag är avis på din pallkragsodling! *suck*
  Kram
  LIsa

  SvaraRadera
 7. Och med andra ord så är då inte pallkragarna upp och ned!! För sitt ändamål är de rättvända...Sen kan man ju kanske tycka (oss emellan) att folk borde ha större bekymmer i världen än åt vilket håll man ska vända dessa...*skrattar*...
  kram kram

  SvaraRadera
 8. Hehe. Fröken Grön sätter ner foten. Pekar med hela handen :) Huvudsaken är väl att det man sår/planterar i pallkragen växter?!

  Ring mig när du bakat persikopajen. Jag vill gärna ha en bit! Underbart sött litet träd. Blev lite kär minsann!

  Kram Tamara

  SvaraRadera
 9. Haha, underbart!
  Då ska jag ställa mina upp och ner, banne mig!
  Bara för att liksom=))

  SvaraRadera
 10. Haha! Ja, det är rätt. Fräs ifrån bara. :-) Du verkar vara en redigt klok kvinna. Det har jag tyckt ända sen jag började titta in här hos dig.

  Förresten verkar det ju vara smartare att ha pallkragarna som du väljer att ha dem. Det där med glasrutorna måste ju få vilken motståndare som helst att tvivla.

  Ha en fin dag

  SvaraRadera
 11. Så himla smart! Efter det här tänker jag också ha mina uppochner... ;)

  /Emma

  SvaraRadera
 12. Haha, jag har mina på andra hållet - men bara för att jag kan! Jag tycker ofta man ser dem med hållarna uppåt i reklam för olika pallkragetillbehör, så det är nog nästan lika vanligt.
  Jag snickrade några egna odlingslådor i höstas i lite grövre dimensioner, och det var faktiskt väldigt lätt så jag går och fnular på om jag ska succesivt byta ut mina mot hemmasnickrade. Men det hamnar kanske inte på toppen av priolistan just nu...
  Kram
  Elin

  SvaraRadera
 13. Ser bra ut och verkar funka alldeles utmärkt. Men absolut upp&ner! ;-)

  /Mia

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!